Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Wchodzę sobie na airsoftguns. Oglądam nowe shotguny BIZON. Sam nie wiem co robię, wchodzę sobie w karabiny sprężynowe i..... Kałachy cymy dostępne!!! Sytuacja w chinach najwyraźniej sie poprawiła skoro wcześniej była dostawa elektryków cymy.

Edited by Rudy1002
Posted (edited)

A to ciekawe dostawy są ale czy tylko na chwilę,może po nowym roku już nic nie będzie, jak jest z tym zakazem exportu replik jest nadal czy go nie ma ??.

Edited by hokager
Posted

Ja obrzymka kupiłem od kolegi + 2 magi za 30 zł

pochodził 3 miesiące i padł :)

Ale skubany miał moc !

CzoRtt sorry za offtop ale przecież w Świebodzinie jest największy TEAM ASG w polsce. Z tego co pamiętam zwą się JHS Świebodzin.

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać.

Czekamy na odpowiedź Świebodzina.

• 5 months later...
Posted

Nie będę wymagał strzelania - co to konkretnie znaczy? ;)

Jeśli chodzi o wykonanie, to jest w porządku. Pomimo wszechobecnego plastiku, replika sprawia dość solidne wrażenie, jak na swoją cenę i plastik.

Posted (edited)

Czyli, że nie będzie służyć do strzelania, a do wyglądania :)

Jak z kolorami "drewienek"? Bo YT widziałem na niektórych filmikach, że kolor przechodzi w pomarańcz - jak to jest faktycznie?

Tłumik płomienia jest demontowalny? Jest tam gwint?

Edited by Arafat (KSK)
Posted

Kolor okładzin jest zbliżony do tych z CM.028, choć może trochę jaśniejszy. Ale wygląda znacznie lepiej niż przykładowo CM.022. Ogólnie replika wygląda znośnie. Bliżej jej do repliki, niż do zabawki ;).

Odnośnie tłumika - nie pomogę, bo w tej chwili nie mam możliwości jego pomacania (i nie wiem, kiedy będę miał).

Posted

Potwierdzam słowa poprzednika.

PS: Jesteś pewien, że zdjęcia dotyczą tej samej repliki? Wydaje mi się, że tym pierwszym okładzinom jest zdecydowanie bliżej do CM.022. AK sprężynowe i tani elektryk Cymy wyglądają z zewnątrz dość podobnie - różnią się głównie wagą oraz właśnie kolorem okładzin - z tego powodu może się okazać, że jakiś sprzedawca wrzucił identyczne zdjęcia dla obu produktów, bo nie chciało mu się obrabiać właściwych.

Posted

Tak jak myślałem - w pierwszym linku są zamieszczone zdjęcia z elektrycznej wersji - CM.022 ;). Jestem tego na 99% pewien. Dopiero ostatnie zdjęcie z pokazanym zestawem dotyczy sprężynowej wersji - P.1093. Moje przypuszczenia zdaje się potwierdzać inne umiejscowienie suwaka od systemu hop-up w tych dwóch replikach :).

Jutro powinienem mieć możliwość zerknięcia na CM.022, to będę jeszcze bardziej pewny.

Posted

'Przemacałem' CM.022 - w rzeczywistości okładziny są ciemniejsze niż na zdjęciach z pierwszego linku, ale suwak regulacji hop-upa znajduje się w tym samym miejscu, czyli dokładnie nad oznaczeniami selektora ognia.

• 3 weeks later...
Posted

Wiesz co, mam tą replikę (sprężynowe AK Cymy) właśnie przed nosem i nie wydaje mi się, aby okładziny były jakoś na stałe przymocowane do reszty, a więc powinno się dać je wymienić. Porobiłem kilka fotek, jednak są słabej jakości. Wrzucę je, jak będę miał możliwość zrzucenia zdjęć z komórki. Nie mam jednak w chwili obecnej dostępu do CM.028, by porównać okładziny i sposób ich montowania więc nie jestem w stanie powiedzieć, na ile są one do siebie podobne.

Posted

Przyglądam się i przyglądam i wygląda to wszystko podobnie, choć nieidentycznie.. Hmm. Nie chcę rozbebeszać repliki sklepowej (bez ingerencji w replikę udało mi się jedynie zdjąć górną okładzinę, która była na zatrzaskach. Nie za bardzo mam możliwość wrzucenia fot, gdyż nie mam jak ich zrzucić z telefonu..