Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Przepraszam że założyłem nowy temat ale chodzi mi głównie o broń. Prowadze rekonstrukcje 75th Ranger Reg. i szukam ASG (broń). Znalazłem M16 A2 ale niestety są te repliki dość drogie. Cena M16 A2 z G&G to 1120 zł czyli może bym złożył tyle kasy narazie mam 600 ale długo to potrwa zanim złoże resztę. Lecz do repliki G&G trzeba dokupić akumulator i ładowarkę. A to koszty rzędu 400zł. I tu moje pytanie czy mają Rangersi używali w 93r. w Somali używali jakieś innej broni. Z góry dzięki.

Posted

Są tańsze odpowiedniki markowych replik.

Oglądałeś "helikopter w ogniu"?Tam masz pokazane czego mniej więcej używali.Możesz też skorzystać z google\grafika\75th Ranger Reg. 1993 Somalia.

Posted

Możesz kupić jakąś a3 i wymienić upper receivera, ew. jeśli zależy Ci na oznaczeniach to całe body czyste i nanieść grawer.

Skoro i tak wymieniałbyś body to można kupić nawet JG (tylko wtedy do body trzeba dokupić jednoczęściową komorę hopup).

• 6 months later...
Posted

Takie powiedzenie: Diabeł tkwi w szczegółach.

Przeczytaj książkę obejrzyj film. I porównaj dopiero będziesz mógł powiedzieć że jest niewielka różnica. Niestety ale w filmie zdarzają się błędy i to czasem sporo. Jednym z nich jest np.: broń Duranta. W rzeczywistości w helikopterze miał on MP5K a nie MP5A3.

Przecież kopie też się niewiele różnią od oryginałów więc czemu ich do reko nie używać? Jak się coś robi to robi się to dobrze. ;)