Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam mam na oku dwie repliki. Ceny tych replik są porównywalne, materiał z których są zrobione niby też jest ten sam. Jednak proszę o opinie fachowców i wszystkich którzy mieli do czynienia z tymi replikami o pare słów na ich temat. Jestem początkujący i nie chciałbym kupić czegoś złego. A to linki do tych replik:

1. to ASR 103

http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/asr103_full_metal_ebb_aps-2188.html

2. to g36

http://www.taniemilitaria.pl/sklep/product_info.php?cPath=51_53&products_id=829

Dziękuję za pomoc

Posted

W tanich militariach zmieniła się ekipa sprzedająca. Wiem że ciężko im będzie naprawić reputację sklepu mocno nadszarpniętą przez ekipę poprzednią, ale robią co mogą.

Natomiast o gitce z JG możesz sobie poczytać w dziale technicznym. Jest dość dużo informacji na temat tej serii.

Posted

Koleś jest zorientowany, raz kiedyś tam zajrzałem i nawet chętny do pogawędki. Mało kto by otwarcie powiedział, że "mamy na stanie gówniane gaziaki, lepiej kup na taiwangun" ;) Poprzedni typ na siłę chciał mi wcisnąc cm028 mówiąc, że jest to "jedna z najlepszych replik na świecie", przebija drewniane deski i wybija szyby, w promocyjnej cenie 500...

ah, by nie było OT, stoję murem za g36, body jest wytrzymałe. Tylko raz się spotkałem z sytuacją, jak kolega potknął się, jakoś niefortunnie replika upadła na beton, a on na nią wpadł kolanem... i od tamtej chwili ma już dwa g36 :F

Konstrukcja znana i solidna, podatna na modyfikacje. Ten ASR jest modelem nowym. Niewiadomo jak się zachowuje w eksploatacji.

tyle w tym temacie