Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

mam oto taką ądowarke http://picasaweb.google.com/lebseklasa/MeskiPoMetekHarasiuki?locked=true#5549177230566910370

i do tego baterię mini twin firefoksa 1500mah 9.6V

i moje pytanie:

1.jakim pradem mam łądować??500 czy 100??

2.jak ostatnio sformatowałem baterię i po pół dnia podłaczył;em o tak bez rozłądowywania to zaświeciłą się czerwoma lampka(znaycz że ładuje)po 2 godzinach dalej była czerwona to odłączyłem.i stad moje pytanie czy ładowarka jak jest ustawiona ładuje tylko pewną "ilość" prądu czy aż nałąduje??czemu tak sie stało?

a i jeszcze jendo jak taka bateria chwilę będzie na -10 stopniach to słąbiej będzie rpacować nie??

dzięki

Posted (edited)

Nie ma żadnych zdjęć w linku ale po dostępnych ustawieniach prądu ładowania zakładam, że masz batimexa. Nie jest on najlepszą ładowarką ani nawet dobrą, lubi sie psuć, chwilowo jak i trwale. Raz miałem taką sytuację, że batka naładowała się do pełna (zielona dioda), ale, że troszkę ją poużywałem to podłączyłem ją na doładowanie i zostawiłem na noc (w sumie mikroprocesorowa więc po naładowaniu przechodzi do trybu podtrzymania). Teoretycznie powinna ładować się 30 minut - godzinę bo zbyt wiele jej nie używałem ale jak wstałem rano to nadal paliła się czerwona dioda (ładowanie), oczywiście ładowarka i bateria były bardzo gorące, widocznie nie zadziałało automatyczne wyłączanie ładowania po pełnym naładowaniu i ładowarka ładowała dalej. Następne pare ładowań robiłem pod kontrolą i z zegarkiem żeby mniej więcej wiedzieć ile batka powinna się ładować lecz do tej pory ten problem się nie powtórzył. Możliwe, że masz ten sam problem i zalecam żebyś nie zostawiał ładującego batimexa na noc kiedy nikt tego nie pilnuje ;)

Edited by dobry_mudzyn_z_afryka