Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, otóż w moim AK ROF na lipolu 11,1v 20C jest bardzo duży, tak duży iż replika nie pobiera wszystkich kulek(wina maga?). Co zrobić w tej sytuacji? Sprzedać tą baterię i zakupić 7,4 o wysokim C? Dodam że w środku repliki siedzi SP130 Guardera, tłok JBU, kable niskooporowe oraz deansy.

Posted

uderz do Segera. Wspominał coś kiedyś o tym iż ma fajniuśkie układziki do zbićia lekko woltarzu na lipolu. Powinno wystarczyć. btw jestem ciekaw na jakiej zasadzie to to działa ;]

Posted

Wina kiepskiego maga.

Do 35 rps podaje kazda kulke nawet mid cap.

Ogolnie z podawania to jest tak - najgorzej podaja midy. Drugie sa reale/lowy z uwagi na mniejsze tarcie i ustawienie pojedyncze kulek. Najlepiej podaja hi capy i boxy (ale to dyskusyjne - lowy moga byc lepsze - kwestia tarcia bokow maga).

Nie napisales ile masz rpsow i jakie zebatki.

Opozniacz popcychacza pomaga przy nie za duzych rpsach (tak do 30) bo przy wiekszych - zbyt dlugo odciaga dysze i powstaje duza nieszczelnosc.

Pomaga tez zalozenie na zebatke - na element odciagajacy popychacz - podkladki mosieznej (takiej samej jaka jest na osce zebatki).

Odciaga dysze ten 1 mm dalej do tylu.

Sprawdz tez czy nie masz za dlugiej dyszy - to moze byc problemem (jak wsadzisz komore hopa z lufa- w rozlozony gearbox - to gdzie zatrzymuje sie popychacz).

Posted

Zębatki stockowe, jest ok 18 - 19rps. Wczoraj nasmarowałem troszkę maga i z tego co zauważyłem to to przy pierwszej serii było ok, tzn wszystkie kulki wylatywały. Potem już tak nie było.

Posted

Wina maga.Rozbierz maga wyczyść i przesmaruj-sprężynę rownież. Użyj suchego olejku teflonowego. Sprawdź jaką masz zębatkę tłokową jak jest możliwość załóż opóźniacz.Dziś na strzelaniu zębatki cymowskie czyli opóźniacza nie zamontujesz nie było problemów z podawaniem 0,28 guardera rof 17 rps bo lipek 15C.

Posted

Ja nie mam problemu z podawaniem przy 27 rps - ale to sa lowy TM, midy KA i stocki hi capy JG do auga.

Smarowanie maga nie jest zbyt dobrym pomyslem. Ogolnie mag ma byc suchy - jezeli przesmarujesz to podczas uzywania przylepi sie do tego masa syfu.

Nigdy nie smarowalem magow niczym (ani midow ani lowow) i problemow nie ma.

Najlepiej - kup maga markowego producenta. Liczy sie jakosc plastiku i gladkosc kulek. Dla mnie idealne sa GG - sa bardzo sliskie (trzeba dawac wiecej hopa ale wlasnie sie nie tna przez to w magach).

Czasem problemem jest tez ladowanie kulek na maxa do midow. Zawsze laduj tak z 10-15 kulek mniej niz max.

Posted

O ile dobrze zrozumiałem, to wszystko idzie ok z podawaniem, ale kilka-kilkanaście ostatnich kulek nie podaje.

Jeśli tak to bardzo tani myk. Weź wiertło do stali większe niż 8mm. Sfazuj lekko wejście dla kulek w komorze hopsiupa.

Sam miałem coś takiego w swoim kałachu i pomogło. Nic nie kosztuje, a pomaga.