Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

ależ w was agresję widzę :D ponawiam pytanie nie wiecie gdzie mogę dostać bebechu do repliki 8mm lufa cylinder itp ? cylinder czymś się różni w ogóle w takich replikach ???

Edited by old
Posted

To po co to montowac jezeli nie chodzi o zwiekszenie fps ?

Wiecej ruchomych czesci - ktore do tego musza idealnie wspolgrac...

Z pojedyncza sprezyna trzeba sie postarac zeby uzyskac stabilne fpsy - przy 2 tracych o siebie bedzie gorzej.

Do tego konieczna modyfikacja prowadnicy sprezyny - zeby byla duzo wezsza - jak wezsza - to wtedy jedna sprezyna bedzie trzec o druga i mozliwy bedzie rozstrzal w fpsach.

Dla mnie takie rozwiazanie wynika tylko z koniecznosci zwiekszania mocy wiatrowek ponad poziom kiedy jedna sprezyna daje rade.

Kwestia twardosci i sprezystosci pojedynczej sprezyny.

Ale w asg te sprezyny jakie sa - sa wystarczajace. No chyba ze ktos chce uzyskac 1000 fps - ale to i tak lepiej kupic sprezyne od wiatrowki i przerobic (lub inna rownie twarda) niz kombinowac z 2 sprezynami jedna w drugiej.

Co do komory i lufy 8 mm = tez zainteresowany jestem :)

Ale nigdy z czyms takiem sie nie spotkalem.

Posted
To po co to montowac jezeli nie chodzi o zwiekszenie fps ?

Ponieważ niektórzy lubią majsterkować, lubią udowadniać innym, że się da oraz lubią podnosić sprawność układu*. Oraz ponieważ niektórzy na szczęście jeszcze nie żyją w świecie gdzie komfort rozgrywki jest mylony z bezpieczeństwem rozgrywki. Oraz nie koniecznie po to aby wycisnąć jeszcze więcej fps ale żeby te same fpsy wycisnąć w nowatorki sposób- być może lepszy.

No i jak już pisałem, te dwie sprężyny wcale nie muszą być stosowane dla podniesienia mocy. Moc może zostać taka sama a zabieg mieć na celu podniesienie kultury pracy albo sprawności.
Posted

ej co wy myślicie że każdy ma chorobę fps-ową ;/ pincet bilionow pfs-ow itp . :/ !! NIE !! przy prawdziwej broni tez nie warto grzebać jesli tylko poprawka nie zwiększy zasięgu ??

Nie chodzi mi o wkładanie sprężyny jedna w drugą tylko łączenie szeregowe to po 1, po 2 nawet wkładając jedna w druga nie byłoby tarcia jeśli tylko dobrze dobrałbyś sprężyny i nie odkształcałyby się na boki, po prostu mam taka swoja teorię według której kombinacja taka wyciszy replikę ... ile w tym prawdy nie ??

Nie wiem, niedługo będę miał kasę poeksperymentuje i dam znać co z tego wyszło ...

Dexter ty nie wiesz gdzie można dostać części, np do Kar.98 Marushina ? zdarzało Ci się już grzebać przy czymś takim ?