Guest (ID:6452) Posted December 11, 2010 Report Posted December 11, 2010 A czy wziales pod uwage to, ze GB nie koniecznie zostal stworzony to tego aby wytrzymac takie obciazenie? A czy wziąłeś pod uwagę, że jesteśmy w dziale "sprężynowe"? Quote
johny13 Posted December 11, 2010 Report Posted December 11, 2010 A czy wziąłeś pod uwagę, że jesteśmy w dziale "sprężynowe"? To nazwij go zespolem cylidnra ;) Quote
Guest (ID:6452) Posted December 11, 2010 Report Posted December 11, 2010 No i jak już pisałem, te dwie sprężyny wcale nie muszą być stosowane dla podniesienia mocy. Moc może zostać taka sama a zabieg mieć na celu podniesienie kultury pracy albo sprawności. Quote
old Posted December 11, 2010 Author Report Posted December 11, 2010 (edited) ależ w was agresję widzę :D ponawiam pytanie nie wiecie gdzie mogę dostać bebechu do repliki 8mm lufa cylinder itp ? cylinder czymś się różni w ogóle w takich replikach ??? Edited December 11, 2010 by old Quote
thewojtz Posted December 11, 2010 Report Posted December 11, 2010 @old - Marcinek83 przerabiał, nie opyla się w skrócie, lepiej kupić mocniejszą sprężynę - koniec. Quote
old Posted December 12, 2010 Author Report Posted December 12, 2010 ale przerabiał elektryk czy sprężynę ? nie koniecznie celem czegoś takiego musi być zwiększenie fps ... Quote
Kocur666 Posted December 13, 2010 Report Posted December 13, 2010 To po co to montowac jezeli nie chodzi o zwiekszenie fps ? Wiecej ruchomych czesci - ktore do tego musza idealnie wspolgrac... Z pojedyncza sprezyna trzeba sie postarac zeby uzyskac stabilne fpsy - przy 2 tracych o siebie bedzie gorzej. Do tego konieczna modyfikacja prowadnicy sprezyny - zeby byla duzo wezsza - jak wezsza - to wtedy jedna sprezyna bedzie trzec o druga i mozliwy bedzie rozstrzal w fpsach. Dla mnie takie rozwiazanie wynika tylko z koniecznosci zwiekszania mocy wiatrowek ponad poziom kiedy jedna sprezyna daje rade. Kwestia twardosci i sprezystosci pojedynczej sprezyny. Ale w asg te sprezyny jakie sa - sa wystarczajace. No chyba ze ktos chce uzyskac 1000 fps - ale to i tak lepiej kupic sprezyne od wiatrowki i przerobic (lub inna rownie twarda) niz kombinowac z 2 sprezynami jedna w drugiej. Co do komory i lufy 8 mm = tez zainteresowany jestem :) Ale nigdy z czyms takiem sie nie spotkalem. Quote
Guest (ID:6452) Posted December 13, 2010 Report Posted December 13, 2010 To po co to montowac jezeli nie chodzi o zwiekszenie fps ? Ponieważ niektórzy lubią majsterkować, lubią udowadniać innym, że się da oraz lubią podnosić sprawność układu*. Oraz ponieważ niektórzy na szczęście jeszcze nie żyją w świecie gdzie komfort rozgrywki jest mylony z bezpieczeństwem rozgrywki. Oraz nie koniecznie po to aby wycisnąć jeszcze więcej fps ale żeby te same fpsy wycisnąć w nowatorki sposób- być może lepszy. No i jak już pisałem, te dwie sprężyny wcale nie muszą być stosowane dla podniesienia mocy. Moc może zostać taka sama a zabieg mieć na celu podniesienie kultury pracy albo sprawności. Quote
old Posted December 13, 2010 Author Report Posted December 13, 2010 ej co wy myślicie że każdy ma chorobę fps-ową ;/ pincet bilionow pfs-ow itp . :/ !! NIE !! przy prawdziwej broni tez nie warto grzebać jesli tylko poprawka nie zwiększy zasięgu ?? Nie chodzi mi o wkładanie sprężyny jedna w drugą tylko łączenie szeregowe to po 1, po 2 nawet wkładając jedna w druga nie byłoby tarcia jeśli tylko dobrze dobrałbyś sprężyny i nie odkształcałyby się na boki, po prostu mam taka swoja teorię według której kombinacja taka wyciszy replikę ... ile w tym prawdy nie ?? Nie wiem, niedługo będę miał kasę poeksperymentuje i dam znać co z tego wyszło ... Dexter ty nie wiesz gdzie można dostać części, np do Kar.98 Marushina ? zdarzało Ci się już grzebać przy czymś takim ? Quote
Recommended Posts