Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!

Koledzy z forum skutecznie wyleczyli mnie z gazowych replik, więc wracam do elektryków. :teeth:

Ostatnio szukając repliki dla siebie, zobaczyłem KAC PDW od VFC no i się zakochałem! :wub:

Nie znalazłem tematu o tej replice i nie chce mi się wierzyć, że nikt jeszcze tego tematu nie poruszył. W takim razie pytam, kto miał z tym do czynienia, jakie wrażenia, osiągi, itd. Chciałbym się dużo dowiedzieć :)

Moje wątpliwości dotyczą jeszcze różnic, między tymi dwiema wersjami:

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3517

http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5739

Czy wewnętrzne bebechy mają takie same? No i czy dwuczęściowa lufa zewnętrzna występuje w obu, czy tylko na potrzeby Deluxe Version?

Pozdrawiam serdecznie,

Kiekos

Posted (edited)

Otrzymałem odpowiedź od SpecShopu, że dwuczęściowe lufy ma każde PDW, więc tu już wątpliwości nie ma.

Co z bebechami? Czy są takie same w STD ze SpecShopu i Deluxe z AsgShopu?

Btw, how the f#ck is it possible? :icon_eek2:

Czy tak można we wszystkich PDW? No i czy trzeba się dużo nawciskać, czy w miarę normalnie wejdzie? Mógłby ktoś spróbować? :tongue:

Pozdrawiam,

Kiekos

Edited by Kiekos
Posted (edited)

Wg mnie to konwersja RT ( nowa, podfrezowana lufa i małe lipo 7,4V ).

http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=category&item=RAT-ACC-ETVFC006&search=special&rs=Conversion%20Kit%20for%20AEGs&catid=14&cat=318

Tam nie ma miejsca na normalne lipo.

Nawet to z konwersji wchodzi po sporej gimnastyce.. :icon_biggrin:

Pozdrawiam,

Lambert

Edited by Lambert
Posted (edited)

No nie wiem, na filmie jest wyraźnie napisane:

Original gas tube retained...

Jeżeli na prawdę idzie tam to wcisnąć (wygląda mi to na Li-Po 7.4V GE POWER 1+1), to bym takiego kupił, jeśli natomiast nie, to chyba bym kupił jakiegoś Turnigy do AN/PEQ.

Powiedzcie mi ile roboty jest ze zmianą wtyków na T konektory (no i czy large, czy mini)? I jakiej firmy byłyby najlepsze? Pytam, bo te modelarskie aku mają inne wtyki i wypadałoby wymienić, no a jak już wymieniam, to na T :)

Pozdro,

Kiekos

Edited by Kiekos
  • 2 years later...
Posted (edited)

Panowie odkopie ten monolityczny krąg z epoki przed chrystusem, bo mam dość ważne pytanie. Kieruje je głównie do posiadaczy / znawców KACyków. Czy własnie KAC PDW od VFC zawsze ma oznaczenia przy selektorze po lewej stronie? + pytanie bonus, czy kolor szkieletu GB w VFC zawsze jest srebrny? Własnie miałem sytuacje, gdzie koles próbował mi wcisnąć boyca z oznaczeniami jako VFC za 1000zł, ale w porę połapałem się, że nie ma oznaczen przy selektorze i GB jest czarny, charakterystyczny dla JG i boyców. Pisze, żeby się upewnić i zrobić koleżce piekło, bo takich grzechów się nie odpuszcza :icon_biggrin:.

Edited by Ahmeda
Posted

Witam ja mam kaca od boya i od vfc i jest sporo rzeczy czym się te kace różnią,vfc ma body wycinane na CNC co widać gdy sie ma oba w reku i po rozsunięciu obu połówek widać ślady po frzie a boy to odlew, vfc posiada grawerowane oznaczenia a boy malowane , elementy takie jak tłumik płomienia ,przełącznik selektora, przyrządy celownicze, lufa zewnętrza, zatrzask magazynka w vfc są stalowe a boy ma za aluminium i ze znalu, szkielet gearbox jest szary(srebrny) i na 8mm łożyskach ślizgowych a boy jest czarny i na 7mm ślizgach, vfc ma plastikowa komorę hopa i półpreckę 6.05 mm a boy z aluminium i zwykła lufę 6.08 mm to są takie rzeczy po których można odróżnić vfc od boya

Posted

Dzięki za odpowiedź k-dudzio. Wygląda na to, że gość próbował mi wcisnąć Boyca. Dla pewności przesyłam wam fotki, które od niego dostałem. Ogólnie miała to być zamiana z dopłatą z jego strony. Jak wyszło na jaw oszustwo, powiedziałem, że nadal jestem zainteresowany, ale musi więcej dopłacić. W ten czas gość stwierdził, że anulował przelew i kuriera i on się w ogóle wycofuje. Jego KAC wisiał też na allegro. Wrzuce wam link do fotek, żeby ktoś się nie naciął.

A żeby nie robić offtopu z tematu. Szykuje się właśnie do kupna nówki od VFC, więc może pytanie na które najszybciej odpowie mi k-dudzio - Czy warto dokładać drugie tyle i ściągać VFC, czy Boyec też jest sensownym wyborem jak za te cenę?

http://www.sendspace.com/file/hj059u

• 6 months later...