Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

jest to odwzorowanie podziałki z ostrej wercji. Domyślam się, że wiesz, że kula karabinowa nie leci idealnie prosto jak w np CS'ie tylko zaraz po opuszczeniu lufy zaczyna opadać. te cyfry to metry np 5 to 50m, 7 to 70 metrów. proste? :blush:

Ps To powinno być w dziale dla zielonych

Edited by zaki123
Posted (edited)

To są oznaczenia odległości jak w ostrej...

1 oznacza 100m, 2 - 200m, itd.

@zaki123- Byłeś pierwszy, ale to są oznaczenia setek metrów, a nie dziesiątek...

Edited by wiciok
Posted

jest to odwzorowanie podziałki z ostrej wercji. Domyślam się, że wiesz, że kula karabinowa nie leci idealnie prosto jak w np CS'ie tylko zaraz po opuszczeniu lufy zaczyna opadać. te cyfry to metry np 5 to 50m, 7 to 70 metrów. proste? :blush:

Ps To powinno być w dziale dla zielonych

Niestety w tym poście prawdziwe są tylko pierwsze i ostatnie zdanie. Drugie pokazuje że kolega nie ma zielonego pojęcia o balistyce, ale dzielnie wali babola żeby błysnąć. Trzecie że gdzieś dzwoni ale gdzie to juz niewiadomo.

I prostując:

Tor pocisku po opuszczeniu lufy jest parabolą. Oznacza to że na początku wznosi się ponad poziom lińji celowania a po osiągniąciu przewyższenia maksymalnego opada.

Podziałka jest mianowana co 100m nie co 10

Posted (edited)

jedno zero mi wcieło, wielkie mi mecyje :maniak_jezyk:

a kula ostra nie unosi się w górę tylko leci prosto bo jest inaczej wprowadzona w ruch rotacyjny niż kulka asg. Kula karabinowa zaczyna opadać gdzieś mniej więcej jak zwolni poniżej prędkości dzwięku

Edited by zaki123
Posted

jedno zero mi wcieło, wielkie mi mecyje :maniak_jezyk:

Tak, oczywiście, i to przypadkowo w obu liczbach ... :sciana:

a kula ostra nie unosi się w górę tylko leci prosto bo jest inaczej wprowadzona w ruch rotacyjny niż kulka asg. Kula karabinowa zaczyna opadać gdzieś mniej więcej jak zwolni poniżej prędkości dzwięku

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Dziecko, skończ, proszę ... :bialaflaga:

Posted

To twój pomysł czy ktoś ci takich głupot nagadał. Odpal sobie googla i użyj hasła "balistyka zewnętrzna pocisku".Poczytaj, pomyśl. Kajać publicznie się nie musisz, ale proszę nie pisz publicznie takich bredni bo jeszcze ktoś to powtórzy i na idiotę wyjdzie.

• Create New...