Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Chciałbym wymienić sobie w Giecie (G36C od JG) lufę na preckę, ale na dłuższą niż fabryczna.

Z tego co udało mi się doczytać, to bez ingerencji w Gear Box (wymiana cylindra) mogę założyć maksymalnie 30cm lufę.

Orientuje się ktoś, czy na przykład taka lufa podejdzie do mojej giety: http://www.taiwangun...33_src-128.html ?

Nie będzie za długa?

Posted

1. Już jest temat o tuningu G36C - tam powinieneś najpierw zajrzeć i w razie wątpliwości zadać to pytanie.

2. Wstawiony przez Ciebie link jest nieprawidłowy.

3. Lufa o którą pytasz "podejdzie" (bo czemu miałaby nie pasować) ale będzie za długa. Albo kup lufę 247mm albo tłumik dźwięku i w nim schowaj dłuższą lufę wewnętrzną.

Posted

Tu jest poprawiony link: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_lufy_precyzyjne/lufa_precyzyjna_6_03mm_do_m733_m933_src-128.html

Tematy o tuningu giety czytałem, ale nie znalazłem w nich jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie.

To że lufa będzie wystawać mi nie przeszkadza, bo właśnie mam gietę z tłumikiem.

Chodzi mi o to, że wyczytałem, iż "pojemność powietrzna lufy" (nie wiem czy to dobre sformułowanie) nie może być większa niż pojemność cylindra. I dlatego zapytuję, czy lufa o długości 310mm nie będzie za długa..

Posted

Długi masz ten tłumik? Może warto go wykorzystać w pełni i wstawić lufę 363mm. I może coś z wyższej półki niż SRC? JBU, Guarder, Systema, Prometheus, KM Head?

Tu polecam lekturę tematu:

Jak preclufa lepsza?

W kwestii cylindra - w G36C powinieneś mieć w stocku Typ 2 i przy tej długości wymiana nie powinna być konieczna, jednak jeśli nie będziesz zadowolony z osiągów może warto by było wstawić Typ 1

Tutaj trochę o cylindrach

Poczytaj trochę, będziesz miał rozeznanie i będziesz mógł podjąć decyzję.

I jak już wspomniałem. Powinieneś pytać w temacie o tuningu G36C.