Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jak wszyscy posiadacze auga wiedza - mocowanie gearboxa, a co za tym idzie tylnej plytki jest bardzo slabe w augu.

Mocowania srubek lubia sie urwac, a przy sprezynie ponad m150 - samo walniecie tloka odrywa mocowania.

Klejenie srubek nie jest dobrym pomyslem bo zawsze sie odklejaja lub odrywaja. Wiercenie body tez jakos mi nie podeszlo.

Stad dwa pomysly - jeden prostszy ale brzydki - Mocowanie jednego lub dwuch wzmocnien o ksztalcie L - do kupienia w castoramie za 1.5 zl (zdjecia nizej).

Mocujemy w tam gdzie juz sa dziury.

Drugi troche bardziej skomplikowany - kupujemy w castoramie aluminiowa szyne 6 mm grubosci.

Wycinamy ksztalt tak zeby weszla miedzy gearbox a plastikowe szyny mocujace.

Potem wiercenie otworow gdzie bedzie gwint - i na koncu przegwintowanie.

Z uwagi ze wzmocnienie to trzyma sie na calej dlugosci plastikowych szyn - jest praktycznie niemozliwe wyrwanie tych szyn.

Troche ciezko jest to wszystko dobrze zgrac, ale potem gearbox siedzi bardzo stabilnie.

Dodatkowo przydaje sie zrobienie dluzszej sprezynki dociskajacej komore hopa - i mamy wogolnie nie ruszajacy sie gearbox wzgledem body.

Przy m165 wyrwalo mi te mocowania, do tego byly ogromne nieszczelnosci na dyszy z uwagi na kopniecie tloka.

aug1_small.jpg

aug2_small.jpg

aug3_small.jpg

aug4_small.jpg

aug5_small.jpg

aug6_small.jpg

aug7_small.jpg

aug8_small.jpg

aug9_small.jpg

aug10_small.jpg

aug11_small.jpg

aug12_small.jpg

aug13_small.jpg

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Kawał dobrej roboty. Tylko trochę walą po oczach łby tych śrub.

Popatrz za śrubą zamkową-wpuszczaną, np taką:

sruba_zamkowa.jpg

Psikniesz łeb śruby czarnym i będzie mniej wystawać i rzucać się w oczy :happy: Śruby takie też w Castoramie dostaniesz za grosze, w różnych rozmiarach :wink:

Posted

Spoko - to i tak jest snajperka do zabawy z duzymi fpsami z ktorej ... i tak nie strzelam bo mam drugiego auga szturmowke ;)

Nie chcialo mi sie za srubami latac - mialo sie to tylko trzymac ;)

Pozatym taka srube jak zlapac ? I tak musze je dwoma kombinerkami zakrecac - bo to wymaga naprawde duzo sily, dlatego ze ma dociskac plytke.

Posted

Pod tym "łbem" ma taką kostkę. Wiercisz minimalnie mniejszy od średnicy tej kostki otwór, a podczas dokręcania, działająca siła "wciąga" ją do środka. Osadza się stabilnie w otworze. Nie wiem jak to wytłumaczyć :biggrin: Pewnie się domyślisz.

srubazamkowa.jpg

Dla ambitnych też można kwadracik wyrzeźbić.

Posted

Spoko - tylko ze body jest z plastiku i nie bardzo jest gdzie wiercic ;)

Ale daloby rade zamontowac.

Co do alu - niestety po 4 rozkreceniach - jeden gwint sie troche spsul ...

Chyba bede musial szersza sruba nagwintowac.

Posted

Kocur nie gwintuj w tych płaskownikach, bo Ci materiału zabraknie. Weź zrób kwadraciany otwór pod taką śrubę meblową i daj nakrętkę z drugiej strony z jakąś podkładką sprężystą, albo koronkową, to się nie będzie luzowało.

@ Akkenoth: Otwory można wiercić wielokątne ;-), tylko wiertełko ma mieć zawsze jeden kąt mniej ;-). Kurde jak sobie przyponę, że pracę na ten temat lat temu.... pisałem, to aż się łezka zakręciła ;-).