Hot_Dog16 Posted November 14, 2010 Report Posted November 14, 2010 Siema. Mam pytanie, czy jeśli zmodyfiuję gear-box ( głównie chodzi mi o zmianę sprężyny na mocniejszą) to ma to wpływ ma szybkostrzelność repliki. Jeśli tak to czy wsytarczy zmienić batkę na taką co ma większe napięcie czy trzeba zmieniać silnik na mocniejszy. ( Jeśli uważacie, że to nie jest problem o baterii to przenieście temat ;p). Z góry dzięki za odp.;p Quote
Zelber Posted November 14, 2010 Report Posted November 14, 2010 2 podstawowe pytania: jaka replika i jaka sprężyna? Quote
Hot_Dog16 Posted November 15, 2010 Author Report Posted November 15, 2010 Tzn teraz mam replikę MP5 firmy JG (M5-j bodajże). Narazie nic w niej nie zmieniałem więc ma standardową sprężynę i batkę jakie wkładają w te repliki. Generalnie mam zamiar kupić zestaw tuningowy FTK gdzie jest między innymi sprężyna M120. No i pytanie czy muszę kupować mocniejszą batkę, albo przynajmniej o większej pojemności czy mocniejszy silnik, czy jedno i drugie czy nic nie muszę zmieniać. ( gwoli ścisłości mam batke 8,4V 1100 mAh). Quote
MAJOR762 Posted November 15, 2010 Report Posted November 15, 2010 Nowe kable z MOSFETem + nowa batka. Tylko na cholerę Ci ~430FPS w MP5?? :sciana: Quote
Recommended Posts