Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AEG - SR-16 E3 IWS / AEG - SR-15 E3 IWS

Recommended Posts

Posted

Witam gadałem z kumplem który zna się w temacie i powiedział mi ze jak będę miał kasę to śmiało mogę sobie nabyć to cudo i tak się zastanawiam czy HK 416 ful metal cz tą SR-ke ale SR jest przystosowana dla lewo ręcznych i to jest jej wielki plus wiec proszę o szczegółowe info na temat tej repliki :)

Posted (edited)

Nikt mi nie dał odpowiedzi wiec zaryzykowałem i kupiłem. :) Kupiłem co prawda nówke SR 15 przez allegro ale zaoszczedzilem 200zł ;) Jakośc wykonania jest naprawde bardzo dobra, nic sie nie telepie itp. Jako że zaoszczedziłem te 2 stówki, otrzymałem egzemplarz który ma albo źle spasowaną lufę zewnętrzną ( lufa leci minimalnie w prawo) albo lufę z wada fabryczna. Wezme się za to niebawem. Druga wadą może być malowanie body które wygląda jakby bylo malowane 2 razy, lecz mi sie to bardzo podoba i uznaję to za plus :) Co do osiągów to mam jakies 380 fps, zasięgu konkretnego nie mierzyłem, ale strzela naprawde ładnie. Obustronny selektor jak i bolt catch działa doskonale. Jak za taką cenę mamy naprawde mocną i trwałą replikę ( a nie jak w przypadku np PJ przedni ris latal na boki) tutaj nic ANI DRGNIE :) Stockowa batka 9,6 V 1100mAh spokojnie daje rade, lecz polecam zakup zapasowej bo ta wystarcza na około 3 hicapy.

Planuję wsadzić do niej precke 6.02 albo 6.03 + gumka madbulla badz guardera z dystanserem H i myślę że będę miał ładne 400-410 fps i skupienie bardzo dobre. Dokupiłem do mojej SR 15 tłumik z taiwanguna ( te po 85zl) i zrobiła się z niej niezła krowa ;) Dla zainteresowanych mogę zrobić zdjęcia.

Polecam i służe pomocą :)

Edited by SoH Jasio
Posted

Również zastanawiam się nad kupnem tej repliki. Cena nie jest wysoka na allegro za 649zł. SoH Jasio jak możesz to zrób zdjęcia. A co powiecie na temat zasięgu? Mierzył już ktoś?

Posted

Replikę sprawdzę własnie we wtorek na większej strzelance do dokładniej opisze :) Narazie mam sporo smaru na gumce hop up i strzały sa z duża rozbieznoscia, mysle ze 200 kulek i sie unormuje ;] Zasiegowo ładnie i podobnie do chinczykow z 400 fps ( tutaj mamy dluzsza lufe - mowa o mojej SR 14)

Posted

Obiecane zdjęcia a na nich główne wady mojego egzemplarza.

1. Body ( mi sie osobiscie bardzo to podoba, body ma przyjemny grafitowy kolor)

sdc13355.th.jpg

2. Mimo ze posiadam wersje SR 15 mam oznaczenia od wersji SR 16 ( dla mnie nie ma to wielkiego znaczenia)

sdc13359.th.jpg

sdc13356m.th.jpg

Ogólnie po założeniu tłumika i Eotecha 552 wygląda dla mnie bosko , choć replika stała się naprawde długa :)

sdc13361.th.jpg

sdc13364.th.jpg

Jeżeli komuś nie przeszkadzają takie bzdety to szczerze polecam zakup :)

Posted

Prosze moda o sklejenie posta.

Moja replika przemieliła juz ok. 1500 kulek i mogę powiedzieć , że gumka HU do wymiany odrazu. 1,5k przemielone a gumka na ustawionym 0 raz kreci ladnie a raz prosto w niebo. Także wymiana ( chyba bialy guarder kupie). Przy strzelaniu na single celnośc jest przyzwoita, na auto wiadomo rozrzut. Zasięgowo skuteczny zasięg to jakieś 40m może 45m bo strasznie wiało. Calkowity 55-60. Z repliką jak narazie zero problemów poza wspomnianą gumką.

Posted

Hicap od Boyi pasuje bardzo dobrze. Hicap od PJ (siwy) cholernie cięzko wchodzi, trzeba przepilowac od srodka komorę w body. Ogólnie gniazdo jest ciasne przez co magi trzymaja się pewnie i nie lataja :)

Posted

Dzięki ale planuje dokupić kilka mid-capów do tej repliki i szperałem po sklepach ale niestety nie stać mnie na to żeby kupić jakieś magi nie sprawdzone :/ dlatego czekam na jeszcze !! :) ale dzięki SoH Jasio i tylko pozostaje w sumie czekać i zobaczyć co będzie się działo :) . Jakieś problemy z szkieletem były więc tylko tego się obawiam

Posted

Kupiłem lipolka 11,1 V 20 C i jak ma coś się posypać napewno poinformuje :)) Zmieniłem także gumkę na biały Guarder lecz regulacja przynosi marne efekty, chyba dystanser włożę pionowo i zobaczymy co będzie bo jak narazie poprawy zasiegu nie widać.

Posted

Ja tez mam taką gumę Guardera taką jak ty ale dystanser wywaliłem od razu i zamontowałem niby dystanser zrobiony z pustego wkładu po długopisie i teraz jest regulacja taka jak powinna być :D .

Szkielety Deep Fire są na specu ale co do jakości to nie wiem nie miałem styczności z nimi podaje tą firmę tylko i wyłącznie dlatego że ich szkielety są w miarę tanie a na dodatek jest przecież gwarancja i tak to jest panowie z Chinolami żaden nie jest doskonały :)

• 2 weeks later...
Posted

Postanowiłem trochę podkręcić swoją SR'ke. Przebieg ponad 3 000 kulek. Na gearboxie ani śladu pęknięć . W środku także wszystko całe i na 1 rzut oka w porządku. Zębatki to JG, oczywiście były źle spodkładkowane ( naliczylem az 12 podkladek :O ) . Przy głębszej kontroli odkryłem sporą nieszczelnosci Cylinder - Głowica Cylindra , wymieniłem głowicę cylindra i jest o niebo lepiej praktycznie 100%. Zębadki spodkladkowalem , teraz czekam teraz na smary i na spręzynę M130 i po tych zabiegach planuję wyciągnąc 420-430 FPS :) Co do ciekawostek w środku na zębatce tłokowej załozony był dystanser, który wiadomo ma za zadanie głębsze schowanie dyszy w GB, musze przyznac ze taki dystanser pierwszy raz widze w chinskiej replice . Całość zmierze na chrono i podam ile wyciągnąłem :) Jak GB nie posypie się przez kolejne 3 k kulek inwestuje w ciche głowice :)

• 2 months later...
Posted

Kolejny updejt :) Przy 4 tysiach zalozylem BORE UP Guardera + springa m130 ;) Calość daje piekne 440-450 fps ;) Kolejne tysie na karku i zero jakich kolwiek uszkodzen GB. Replika zerwała sie raz z zawieszenia i myslalem ze to byl jej koniec bo poleciala prosto na beton, polamal sie jedynie boltcatch (plastikowy element). Calosc smiga jak nowka a to juz jakies 4,5-5 tysiecy ;)

Posted

To w takim razie warto wydać te 800zł na nią? Ile dodatkowe koszta na gumki i inne dodatkowe gabaryty? Tak aby pasowały i w przypadku użytkownika wyżej wszytsko z nimi współgra :)

Posted

Ja bym z Lipolem bał się więc wezmę zwykła jakąś :)

ja na allegro znalazlem SR15 i SR16 ale to z gunfire za 864zł wraz z przesyłką :)

A strasznie kocham eMki a na droższe nie chce wydawać.. Bo też te droższe są cięższe a ja nie jestem zbyt silny (wiem ze 4kg to malo) ale do mnie jednak wysilek jakis tam :)

Tutaj chyba z kolimatorem rączką taktyczną z 2700 może będzie :) (bo bez niczego podają 2500)

PS.

Soft Jasio

Mogę mieć Classic Army SR25 po tuningu po znajomości za 600zł używka

czy tę a nówkę z lekkim tunigiem gumki lufki prec. ?

• 4 weeks later...
Posted

Zakupiłem replikę SR15 nie od SoH Jasio. Wszytsko cacy tylko ułamał się się bolec od dźwgni przeładowania to w środku co ciągneło za klapę łusek i zamek. Teraz nie mogę otworzyć ani jednego ani drugiego. Musiałbym teraz (gdy chce hopup regulować) otwierać całą broń lub zostawić klapę otwartą i wtedy. Ale nie chce zapaskudzić jej

Probowalem taka sama czesc z metalu zrobic, zrobilem ale cos nie trybi. Chce zakupic z Specshopu te materialy tylko nie wiem czy tez ten element co mi sie zlamal bedzie z plastiku czy metalu. Dokladnie chodzi o ten.

http://s2.ifotos.pl/img/Magical-S_harssxx.jpg

• 1 year later...
  • 4 months later...