Guest Aztek_PL Posted November 9, 2010 Report Posted November 9, 2010 (edited) Witam, Proszę o pomoc w wyborze lepszego pistoletu: 1) Glock 17 KSC - 670g, 205mm, 285FPS 2) Glock 17 Classic Army (z metalowym zamkiem) - 730g, 184mm, 280-290FPS Zależy mi, aby pistolet jak najbardziej odwzorowywał oryginał. Oba te pistolety są oznaczone. Glock od Classic Army ma wymiary bardziej zbliżone do wersji ostrej, a co najważniejsze posiada metalowy zamek. Glock od KSC nie ma metalowego zamka, jest dłuższy o 2cm od oryginału. Jednak na wielu stronach jest napisane, że KSC robi najlepsze modele Glock. Proszę o opinię doświadczonych osób, a najlepiej tych które mają któryś z tych pistoletów. Pozdrawiam PS: Czytałem Waszą recenzję na temat CA, ale proszę o czyste odpowiedzi w praktyce i czy faktycznie ten CA jest taki cienki. POPRAWKA: Proszę o wskazanie najlepszego modelu Glock 17 do 500zł, nie musi mieć oznaczeń. Edited November 9, 2010 by Aztek_PL Quote
Gekon_1 Posted November 9, 2010 Report Posted November 9, 2010 Bierz KSC, dobry, sprawdzony i ładnie wykonany. CA jeszcze raczkuje w robieniu replik na green gas. Quote
Guest (ID:6452) Posted November 9, 2010 Report Posted November 9, 2010 No NAJLEPSZY to jest marujec jednak. KSC są dość awaryjne jak na taką cenę a z CA nie miałem styczności ale nie ufam im. Quote
Guest Aztek_PL Posted November 10, 2010 Report Posted November 10, 2010 A powiedzcie mi o ile lepsza jest wersja KSC z metalowym zamkiem od podstawowej? Quote
arend Posted November 11, 2010 Report Posted November 11, 2010 Proste O metalowy zamek oczywiście ;p Quote
Guest (ID:6452) Posted November 11, 2010 Report Posted November 11, 2010 na allegro właśnie wisi marujec. Quote
Guest Aztek_PL Posted November 11, 2010 Report Posted November 11, 2010 Ale Panowie czy faktycznie czuć że jest G17 z metalowym zamkiem jest lepsze? Nie wiem, może wytrzymalszy? Jakie są praktyczne plusy metalowego zamka? Quote
arend Posted November 11, 2010 Report Posted November 11, 2010 :D Odpowiem pytaniem na pytznie. A widziałeś jakiegoś Glocka (znaczy nie replikę )z plastikowym zamkiem. Metalowy zamek w replice jest poprostu wierniejszy wyglądowi oryginału. Pozatym jest cięższy od plastikowego i inaczej pracuje BlowBack (jest wyrażniejszy) Ot i cała różnica. Quote
Recommended Posts