Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Glock 17 - KSC czy Classic Army

Recommended Posts

Guest Aztek_PL
Posted (edited)

Witam,

Proszę o pomoc w wyborze lepszego pistoletu:

1) Glock 17 KSC - 670g, 205mm, 285FPS

2) Glock 17 Classic Army (z metalowym zamkiem) - 730g, 184mm, 280-290FPS

Zależy mi, aby pistolet jak najbardziej odwzorowywał oryginał. Oba te pistolety są oznaczone. Glock od Classic Army ma wymiary bardziej zbliżone do wersji ostrej, a co najważniejsze posiada metalowy zamek. Glock od KSC nie ma metalowego zamka, jest dłuższy o 2cm od oryginału. Jednak na wielu stronach jest napisane, że KSC robi najlepsze modele Glock. Proszę o opinię doświadczonych osób, a najlepiej tych które mają któryś z tych pistoletów.

Pozdrawiam

PS: Czytałem Waszą recenzję na temat CA, ale proszę o czyste odpowiedzi w praktyce i czy faktycznie ten CA jest taki cienki.

POPRAWKA: Proszę o wskazanie najlepszego modelu Glock 17 do 500zł, nie musi mieć oznaczeń.

Edited by Aztek_PL
Guest Aztek_PL
Posted

A powiedzcie mi o ile lepsza jest wersja KSC z metalowym zamkiem od podstawowej?

Guest Aztek_PL
Posted

Ale Panowie czy faktycznie czuć że jest G17 z metalowym zamkiem jest lepsze? Nie wiem, może wytrzymalszy? Jakie są praktyczne plusy metalowego zamka?

Posted

:D

Odpowiem pytaniem na pytznie.

A widziałeś jakiegoś Glocka (znaczy nie replikę )z plastikowym zamkiem.

Metalowy zamek w replice jest poprostu wierniejszy wyglądowi oryginału. Pozatym jest cięższy od plastikowego i inaczej pracuje BlowBack (jest wyrażniejszy)

Ot i cała różnica.