Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Właśnie skręciłem GB, ale strzela tylko ogniem pojedynczym ogniem, a czasem w ogóle nie strzela, czasami też przy strzale spust nie wraca na swoje miejsce.

Może to mieć coś wspólnego z chwilowym brakiem bezpiecznika? Jeśli ma to jakieś znaczenie to GB v.3 w. od AUGa

Posted

Na pewno nie jest to wina bezpiecznika. Rozbierz GB i upewnij się, że wszystko jest na właściwym miejscu i czy czasem nie zostały Ci jakieś części ;)

Który raz w życiu rozkręcałeś GB? Możliwe, że selektor Ci się zepsuł. Jednak najbardziej prawdopodobne wydaje się, że przy skręcaniu GB nie wszystko "wskoczyło" prawidłowo na swoje miejsce.

Posted

Bezpiecznik nie ma znaczenia, skoro rozbierałeś, to zobacz czy spust w gearboxie jest dobrze osadzony i sprężynki, skoro nie masz auto spójrz na styki na zewnątrz gearboxa może są wypalone albo nie dociskają?

Warto też zobaczyć czy w body AUG coś nie blokuje spustu, może sprężyna jest wygięta albo kulka wpadła?

@dobry_mudzyn_z_afryka. To AUG tutaj nie ma typowego selektora, tylko 2 osobne obwody odpowiadające za pojedynczy i ciągły.

Posted

Styki wyglądają ok, za to ta sprężynka... :/

Kombinuje z nią jak się tylko da i za cholerę spust nie chce odskakiwać z powrotem.

Do pewnego momentu jest ok, a jak przycisnę troche mocniej to tuż tak zostaje.

Posted

dsc4365.jpg

dsc4367.jpg

dsc4369.jpg

W tym miejscu już nie chce odskakiwać:

dsc4371d.jpg

Sry, nie wiem czemu mi imageshack odwrócił te dwa zdjęcia.

GB chodzi normalnie, poza tym, że nie działa automat co już powiedziałem.

Posted

Zgadza się, sprężyna spustowa jest źle założona zrób tak jak pisze, grennos.

Wypadało by wymienić cylinder na normalny bez dziury, bo ten ma za małą pojemność do lufy i tracisz fps, oraz nie ufałbym plastikowym łożyskom.

Posted (edited)

Tak wymień te syfiate łożyska, usuń chiński nadmiar smaru, przesmaruj odpowiednio i spodkładkuj zębatki.

Cylinder na razie może zostać

Edited by grennos