Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Używał ktoś takich zamienników? :D Znalazłem firmę mającą w ofercie gumowe kulki (o zastosowaniu przemysłowym), w rozmiarze 8mm - odczuję jakąś różnice przy strzelaniu nimi względem plastikowych? Czy w ogóle można użyć takich kulek w replikach? (materiał z którego jest zrobiona kulka robi jakąś różnicę?) Wagi nie znam :)

Posted

Wydaje mi sie ze raz nie wyjdzie ona z maga a dwa najet jak by wyszła toby sie zatrzymała albo na gumce HU albo w lufie. Jedno i drugie było by spowodowane tym ze guma na sucho nie jest taka śliska jak plastik i by sie po porostu bez smarowania nie chciała przesuwać. Ale to tylko takie teoryzowanie.

Posted

Obalamy mity :D

Nic się nie tnie - replika strzela z tego jak szalona (może dlatego, że magazynek jest rurowy, a lufa troszkę szersza i całość jest napędzana gazem?). Jedyny problem to rykoszetowanie przy strzelaniu w pomieszczeniach :D

Jak będzie ładniej, a ja znajdę czas, to sprawdzę zasięg/celność gumowych i plastikowych kulek ;)