lukas22 Posted October 31, 2010 Report Posted October 31, 2010 (edited) Witam!, mam pytanie odnośnie części gearboxa v2. Mam GB cymy, JG i zębatki CM. Przełożyłem bebechy (bez zębatek) z cymy do szkieletu JG (gene. 3) a zębatki z gearboxa ca (taki mają kolor blady złoty)... i mam problem :) Blokada spustu i przerywacz nie działają jak należy.. Po przesunięciu selektora, strzałeczka z blokady spustu powinna odskakiwać:) a ona nie odskakuje.. włożyłem sprężynkę. W Cymowskich szkieletach miejsce na tą blokadę jest przelotowe, tzn: przykręca się to ,,coś''. Co do przerywacza to on wgl nie zahacza o wahadełko na zębatce tłokowej o.O Moje pytanie jest następujące: Jaką blokadę i przerywacz mam kupić? Edited October 31, 2010 by lukas22 Quote
lukas22 Posted October 31, 2010 Author Report Posted October 31, 2010 (edited) EE? Dlaczego? Uzasadnij .. Co tylko częsci z GB v3 Pasują do szkieletów JG v2 g. 3? bez sensu. Napisał bym ci gdzie masz sobie tą flagę włożyć:). Edited October 31, 2010 by lukas22 Quote
Bojeq Posted October 31, 2010 Report Posted October 31, 2010 EE? Dlaczego? Uzasadnij .. Co tylko częsci z GB v3 Pasują do szkieletów JG v2 g. 3? bez sensu. Napisał bym ci gdzie masz sobie tą flagę włożyć:). Tak, niektóre części są dedykowane do poszczególnych typów gearboxów te części to np: prowadnica sprężyny, wspomniane przerywacze, głowice cylindrów, silniki (chociaż to nie reguła bo ważniejsza jest akurat replika od typu GB) i chyba coś jeszcze ale nie chce mi się teraz wchodzić na strony sklepów. A flagę możesz włożyć sobie między oczy :) może poruszy to Twoje szare komórki :) Pozdrawiam Quote
lukas22 Posted October 31, 2010 Author Report Posted October 31, 2010 Nie napisałeś dlaczego częsci z V3 miały by pasować do V2. Quote
PiterTKD Posted October 31, 2010 Report Posted October 31, 2010 OMG o.O Stary, a wiesz, jak założyć koła od ciężarówki do Malucha? Quote
Bojeq Posted October 31, 2010 Report Posted October 31, 2010 Części z V3 miałyby pasować do V2 gdyż albowiem takie rzeczy jak zębatki, cylinder, tłok, łożyska, podkładki, sprężyna są identyczne w obu przypadkach, czyli można montować je zamiennie. Narysować? Quote
PiterTKD Posted November 1, 2010 Report Posted November 1, 2010 Tylko z tego co zrozumiałem, to on włożył wszystkie części z v.2 do v.3 (łącznie z tymi niekompatybilnymi) i pyta się dlaczego nie działa. Oraz nie wie dlaczego części dedykowane do v.3, mają do v.3 pasować. Rysować nie musisz. Chyba, że odczuwasz taką potrzebę :) Quote
jarzab Posted November 1, 2010 Report Posted November 1, 2010 Tylko z tego co zrozumiałem, to on włożył wszystkie części z v.2 do v.3 (łącznie z tymi niekompatybilnymi) i pyta się dlaczego nie działa. Oraz nie wie dlaczego części dedykowane do v.3, mają do v.3 pasować. Rysować nie musisz. Chyba, że odczuwasz taką potrzebę :) A czy On napisał ze włożył to do v.3? Bo ja tam widze że do JG v.2 gen 3, a to różnica jest chyba nie? Quote
kermit Posted November 1, 2010 Report Posted November 1, 2010 Z V2 do V2 przekładka części powinna się odbyć bez większych problemów (poza niespodziankami typu luźno latający przerywacz ognia lub niedziałające zabezpieczenie przed przypadkowym naciśnięciem spustu, kiedy replika jest zabezpieczona, niedziałająca kostka - zbyt ściśnięta w szkielecie albo blokujący się popychacz). Schody mogą się pojawić dopiero przy pasowaniu szkieletu do body... Każdy producent może mieć nieznacznie zmienione standardy... i np. szkielet boyi może nie do końca pasować do body jg... takie drobne niuanse. Musisz się nastawić na to że w grzebaniu w chińskich replikach wszystko na pozór tylko się wydaje proste. Quote
lukas22 Posted November 2, 2010 Author Report Posted November 2, 2010 Bojeq ?, gdzie ja napisałem że przekładałem z v2 do v3? Kermit - dzięki. Quote
grzechotnik Posted November 2, 2010 Report Posted November 2, 2010 Pewnie z tego: Przełożyłem bebechy (bez zębatek) z cymy do szkieletu JG (gene. 3) Pozdrawiam. Quote
lukas22 Posted November 2, 2010 Author Report Posted November 2, 2010 Hmm może i z tego ale później dokładniej napisałem żę z v2 do v2 a on nadal był przy swoim. Quote
Bojeq Posted November 2, 2010 Report Posted November 2, 2010 Przepraszam za niezrozumienie. Może za szybko czytałem, może niezbyt jasno napisałeś. A czy w obu szkieletach są jakieś różnice widoczne gołym okiem? Quote
DaMcZyK Posted December 29, 2012 Report Posted December 29, 2012 Pewnie z tego: Pozdrawiam. O ile sie orientuje to gearboxy JG oznacza sie tak jak każde czyli V(version) a GB produkcji JG mają dodatkowe oznaczenia zgodnie z kolejnymi modyfikacjami ulepszeniami zmianami materiału itp "G" oznacza generację. tak samo jest z zębatkami JG ;) wiec kolega napisał dobrze tylko pominął V2. nie ma se co czepiac panowie. tez mam teraz pewien problem z selektorem ;D paskudna sprawa wszystko jest ok parcuje jak powinno a nie ma "single" watpie zeby to byla wina mosfetu bo co on ma do tego ? Quote
Recommended Posts