Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Powinii zamontowac na humve albo jakims Apc :)
Jakbyś tym strzelał z Apacha to by się chyba cofać zaczął...

APC to nie do konca Apache :P

a fotka byla robiona, AFAIR, na jakichs targach broni w USA. Cacko to zrobil jakis prywatny maniak.

Posted

A czy ja mówię że APC to Apache? Z tego co widziałem pod dziobem (czy jak) Apacha jest można zamontować działko wielolufowe. I chodzi o zamontowanie czegoś takiego...

Cacko to zrobil jakis prywatny maniak.

Prywatny? Więc to chyba nie jest broń ostra? 8O

Posted
APC to nie do konca Apache :P

Wiem ale kolega stopa wyskoczyl z tym apachem wiec krotko skomentowalem...mowisz ze nie do konca?tzn ze ah64 jednak ma w sobie cos z APC :)

Posted
A czy ja mówię że APC to Apache? Z tego co widziałem pod dziobem (czy jak) Apacha jest można zamontować działko wielolufowe. I chodzi o zamontowanie czegoś takiego...

pierwsze slysze. Apache widzialem tylko z jednolufowym chaingun'em

Prywatny? Więc to chyba nie jest broń ostra? 8O

a dlaczego?

Stany to wolny kraj, na strzelnicach nie takie rzeczy tam maja ;)

Posted

pierwsze slysze. Apache widzialem tylko z jednolufowym chaingun'em

O ludzie. Dobrze, już dobrze, chyba mi sie pomylily helikoptery. Przepraszam mistrzu prosze.gif

a dlaczego?

Stany to wolny kraj, na strzelnicach nie takie rzeczy tam maja ;)

To strzelec musi być nieźle dziany żeby sobie pozwolić na strzelanie z czegoś takiego. :) (amunicja)

Posted
O ludzie. Dobrze, już dobrze, chyba mi sie pomylily helikoptery.

moze Mi-24

Przepraszam mistrzu prosze.gif

to nie bylo potrzebne.

a co? moze mamy potwierdzac kazda bzdure, bo jak ktos poprawi oczywisty blad to zostanie zjechany i wyzwany od "mistrzow" czy "alf i omeg"?

Posted
moze Mi-24

No, eee... może tak. Tak prawdę mówiąć to całkowicie nie znam się na helikopterach, będę musiał się poduczyć.

a co? moze mamy potwierdzac kazda bzdure, bo jak ktos poprawi oczywisty blad to zostanie zjechany i wyzwany od "mistrzow" czy "alf i omeg"?

Nie no, to był tzw. "dżołk". I nie mogłem się oprzeć od użycia tego prosze.gif, bardzo mi się spodobało :) .

Posted

Dziękuję za odpowiedzi, ubawiałem się po pachy :)

Marzenie: zawieciś to na kims na jakiś szelkach i "zaciąć" mu spust... Rewelacyjnie musiałoby wyglądać :)

Pozdrawiam

Posted

Jeśłi strzela toto standardową amunicją 7.62 czyli jest to M134 to przy koszcie jednego naboju w hurcie 1 - 1.5 zeta - sekunda ciągłego ognia kosztuje 300 - 450 zł.

Jedna minuta ciągłego ognia to połowa dobrego samochodu :D 18000 - 27000 zł.

Jeśli zaś jest to zestaw z wynachodków w stylu XM214 mających szybkostrzelność 10000 strz/min koszty rosną : jedna sekunda to 500 - 750 zł - minuta : 30000 - 45000 zł.

Jedno jest pewne : wrażenia z odpalania czegoś takiego muszą być niesamowite, zwłaszcza jak co któryś pocisk jest smugowy. :D :D :D

Chciał bym aby stać mnie było na używanie tego "cacka" :D :D :D

Posted

W Wietnamie, a w pozniejszych konfliktach chyba tez, zalogi HH-3 czy AC-130 ladowaly smugowe dosc gesto, tak ze strzelanie z dzialek napedowych nie robilo wrazenia pedzacych smugowych pociskow tylko niemal lasera... czego "promien" dotknal tego nie bylo... ostrzal nocny mial mocne dzialania destrukcyjne na morale...

Posted
chyba tez, zalogi HH-3 czy AC-130 ladowaly smugowe dosc gesto,

owszem ładowali smugowce

ac130 spectra; dakoty poprzerabiane na gun shipy

było nawet kiedyś takie zdjecie nocne z ostrzału jednego z tych "potworków"

a jeden z północno-wietnamskich żołnierzy (wziety do nie woli) opisywał wrażenia po nalocie kiedy to z kompani zostało raptem kilkudziesięciu chłopa ..ostrzał trwał 30s. Gostek byl świecie pzrekonany ze USA testowało jakąś nową broń.

ale spektra miala miedzy innymi 20mm dzialka gatlinga

miala też haubice 105mm :twisted: (w późniejszym okresie)

Posted

co znaczy rozhustac?

w niektorych modelach rozpedzanie luf to kwestia 2-3 sek, w innych <1 sek, wiec nie ma problemu.

w takich "zabaweczkach" bardziej sie rozpatruje ciag niz odrzut ;)

Posted

W ramach ciekawostki

afterburst11zb.jpg

Jak głosi podpis karabin napędowy po wystrzeleniu 3000 pocisków w 200-strzałowych seriach z szybkostrzelnością 6000 strz./min. :wink:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...