Szymen Posted October 27, 2010 Report Posted October 27, 2010 Jeżeli chce używać speedloadera do ładowania maga pistoletu to potrzebna jest mi w nim końcówka 90stopni? Czy taka końcówka się sprawdza, przydaje, czy tylko przeszkadza w ładowaniu. http://snajperasg.pl/product_info.php/cPath/33/products_id/205 Wiem, że to jest może strasznie banalny temat ale jest mi to potrzebne a nie mam o tym zielonego pojęcia. Quote
arend Posted October 27, 2010 Report Posted October 27, 2010 Taka końcówka jest wręcz niezbędna do ładowania magów replik gazowych. Zarówno pistoletowych jak i karabinowych. Owszem da się bez niej napełnić maga ale jeżeli napełnia się go łatwo świadczy to o znacznym zużyciu szczęk maga. Taki gadzet nie bedzie ci potrzebny jeżeli magazynki bedą miały rozszeżenie w dolnej części szczeliny z przodu magazynka (tam gdzie widać kulki) Quote
Guest (ID:6452) Posted October 28, 2010 Report Posted October 28, 2010 Bzdura ;]. Magazynki gazowe bez tej badziewnej kątowej przystawki ładuje si mię o wiele łatwiej i wygodniej. Trzeba je tyło ładować od przodu, przez szczęki magazynka i w miarę powoli, nie spiesząc się za bardzo. Quote
t0m3k Posted October 28, 2010 Report Posted October 28, 2010 ja jakoś też ładuję maga gazowego pistoletowego bez tej dupereli :P Quote
dobry_mudzyn_z_afryka Posted October 28, 2010 Report Posted October 28, 2010 w miarę powoli, nie spiesząc się za bardzo. no wlasnie- w miare powoli, nie spieszac sie ;) W zasadzie wszystkie szybkoladowarki do kulek nawet do aegow sa po to zeby ladowac szybciej, bez nich tez sie da ale jest to duzo wolniejsze ;) Quote
spoxter Posted October 28, 2010 Report Posted October 28, 2010 no wlasnie- w miare powoli, nie spieszac sie ;) W zasadzie wszystkie szybkoladowarki do kulek nawet do aegow sa po to zeby ladowac szybciej, bez nich tez sie da ale jest to duzo wolniejsze ;) Nie wyobrażam sobie ładowania Mid capa ręcznie , albo np 5 takich Quote
Guest (ID:6452) Posted October 28, 2010 Report Posted October 28, 2010 W miarę powoli i tak oznacza jakieś 10x szbciej niż ręcznie. Powiedzmy jeśli załadowanie maga zajmuje ręcznie 30s a z ładowarką 5s to róznica jest oczywista. Rzecz jasna z "przystawką" do magazynków pistoletowych wyjdzie 2s ale czy ta przykładowo 1s jest warta noszenia dodatkowej pierdółki? Zwłaszcza jeśli strzykawka służy nam też do ładowania low/midcapów do głównej? Radzę sobie bez a nijak moich magów nie można nazwać wyrobionymi czy zużytymi ew zaniedbanymi. Quote
Damianosky Posted October 28, 2010 Report Posted October 28, 2010 @spoxter Nie wyobrażam sobie ładowania Mid capa ręcznie , albo np 5 takich. Ja też sobie nie wyobrażam, po kilkudziesieciu kulkach było by cięzko paluchami upychać:D Quote
arend Posted October 28, 2010 Report Posted October 28, 2010 Radzę sobie bez a nijak moich magów nie można nazwać wyrobionymi czy zużytymi ew zaniedbanymi. A czy ja ci każę jej używać. Mnie tam dużo wygodniej ładować magi z użyciem tego pierdołka. A zapamiętałem z używania pierwszego gaziaka że po kilkudziesięciu ładowaniach szczęki przestały mi trzymać kulki. Nie wykluczam tez że ja coś spiepszyłem, ale tego pierdołka używa mi się i wygodniej i szybciej i bezpieczniej. Powiedziałem howgh ;p (Indianizmy mi przejdą jak skończę słuchać Maya) Quote
Guest (ID:6452) Posted October 30, 2010 Report Posted October 30, 2010 Prawda. W sumie róznice w szybkości z i bez będą minimalne więc jak komu wygodniej. A i tak sporo magazynków do gazówek ma szerszą szczelinę u dołu i można ładować tamtędy. Quote
Recommended Posts