Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Chciałbym kupić komore i gumke hopa do m4/m16. W replice mam gearbox z m130 czyli coś koło 430 efpeesów. Dlatego pytam sie was jaką komore(podobno king arms-a są bardzo dobre) i gumke najlepiej kupić. Jeżeli przyda się jakaś uszczelniona dysza to też wezme pod uwage( może któraś dobrze uszczelnia się z jakąs komorą) Na wszystko mam około 150 zł. Prosze o porady ludzi którzy używali/znają kogoś kto ma taki zestaw jaki polecają.

PS. Jeżeli coś jest tanie i działa(komora nie musi być metalowa) to tez piszcie bo z kasą krucho :)

Posted

Ja polecam Ci czarną gumę Guardera ;)

Sam miałem w SR25 i spisywała się bardzo dobrze, dużo osób je chwali.

Jednak wydaje mi się, że guma ARESa będzie lepsza ;) mam ją w stockowej M4 tej firmy i zasięg na sprężynie M120 jest taki sam jak w SR25, która miała 500 fps z tą różnicą, że w M4 kulki nie podlatują do góry i cały czas lecą prosto. Możliwe, że to nie sprawa samej gumki a wielu części ale i tak moim zdaniem guma ARESa jest genialna ;)

Posted (edited)

Kurde akurat wszystkie polecane gumki jak zielona G&G czy wszytskie aresa są niedostępne ;( o czarnej guardera słyszałem ,że jest dobra..... ale są lepsze :D

Na specshopie jest akurat komora kingarmsa ale tam jest tylko czarny guarder z polecanych dostępnych :icon_rolleyes: a chciałbym tam jeszcze kupić obustronny zwalniacz maga i inne pierdoły ;P. A i jeszcze podobno przy twardych gumkach trzeba stosowac teflonfixa bo one kiepsko uszczelniają. Znaleźliście jakiś sklep gdzie jest komora kingarmsa jakas polecana guma dostępna i dystansery typu "H" elementa(bo za dystanser DF-a nie chce płacić 40 zł :D) ?

Edited by piter1
Posted (edited)

Jaka replika dokładnie (firma) nie do wszystkiego komory KA tak z marszu pasują i czasem musisz się więcej naszarpać, niż wart jest efekt motania.

Czarny guarder do twojej mocy jest zbyt twardy, to guma na 450+.

Ze 130 springiem, to też ten wynik masz taki se, chyba, że sprężyna chińczyk.

EDYTA: Dystanser H najczęściej wielkie cH... daje. Zobacz sobie na gumę JBU masz w stoku nacięcie na garbiku w kształcie H, albo te nowe gumy, co są w niusach na głównej stronie. Swego czasy w replikach brandowanych przez Cyberguna był "BAX system" czyli nic innego niż H ;-). Nie strzelały jakoś niesamowicie dalej, celniej i lepiej. Bardzo dużo zależy od spasowania komora-guma-lufa-kulki, a to niestety co replika jest inne, potestuj sobie, bo złote środki podawane przez różne osoby mogą się nie sprawdzić w Twojej replice.

Edited by Tuksiak
Posted

No własnie w tym problem ;) wiem że nie wszystkie komory pasują do wszystkich replik (na przykład są dwie wersje tej komory king arms-a z różnych serii produkcyjnych a w sklepach podają ,że mają wszystkie takie same, podobno jedna świetnie uszczelnia się w emce g&p a druga beznadziejnie ;p) czytałem dłuugi temat o komorze king armsa i z tego co sie dowiedziałem wszystkie komory tej firmy idealnie pasują do gearboxów dboys ;p. Moją replike kupiłem od jednego użytkownika forum jeszcze przed wakacjami na komisie mówił ,że w środku jest gearbox od krakmanów(był do niedawna taki na taiwangunie za jakieś 400zł ale juz go niema) gumka systemy lufa 6.04 systemy wszystko cód miód i kartofle ;). Co się okazało komora była pęknięta na pół i krzywo posklejana jakimś klejem?!(betonem?!) Zębatka środkowa w gearboxie nie miała jednego zęba a w smarze (plastelinie?!)było dużo brudu. Miałem w tym czasie problem z telefonem więc sie nie kłuciłem a kolega zaproponował ,ze odda replike jakiemuś uber pro serwisantowi ;D ten przejrzał, dokupiłem zębatke nasmarował, wypodkładkował, I teraz mam problem bo mineło duzo czasu gearbox już w stanie używalności więc kłócić sie nie moge zabardzo a człowiek sprzedawał jako używaną a nie uszkodzoną ;/

Części nawet niezłe(łożyskowanie obustronne, zero plastiku[oprócz tłoka;)])ale jednak było uszkodzone i nic już nie moge zrobić dlatego przymierzam sie do zakupu komory bo replika leży w częściach i już mi nawet nie zależy na sprawiedliwości tylko wreszcie chce jej używać. A moje pytanie brzmi jaką komore i gumke dobrz spasowac do tej mocy i czy jakaś komora oprócz kingarmsa(może tansza ;D) też będzie bardzo dobra ?

Posted

UWAGA: Po mojemu, kup metalowa komorę, podeprzyj ją z przodu body "na sztywno" zamiast tej syfistej sprężynki (tak, żeby była dobrze dopchnięta komora do GB oczywiście). Zobacz jak się uszczelni na tym wszystkim dysza ( po ew. teflonfiksie na lufie) i zostaw sobie na razie gumę i lufę. Zerknij jeszcze w temat o replice, tam pewnie rozpiszą się jak toto wygląda w praniu z różnymi komorami.

Posted

Tylko ,że ja nie mam gumki hopa :) bo podobno też coś z nią było nie tak w tej połamanej i poklejonej komorze (w niej była nawet dziura gdzieś 1.5cm na 0.5 cm :D) A co do tematu o replice, replika to mk12 mod 0 ze stałą kolbą tylko problem w tym ,że cały gearbox jest wymieniony z repliki src zostało tylko body(troche niekompletne bo nie ma boltcatcha ...swoją drogą jak taka pierdoła może kosztować 39 zł :dry: ) myśle narazie nad takim zestawem gumka http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=55 i komora http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2081 myśle ,że będzi dobrze ;)

PS lufe dało się odratować z tego betonu. A i mam pytanie, znacie może jakieś sposoby aby odkręcić "nakrętke" która zeszła z gwintu, bo mam taki problem z moim frontem bo kiedy nakręcałem jedną część konwersja wypadła mi z ręki i ta nakręcana część uderzyła o ziemie zeszła z gwintu na którym siedzi, i teraz nie da się jej ani odkrecić ani dokręcić a zabardzo wystaje aby złożyć ją na replike :icon_confused:

Guest konrad2271
Posted

Ja mam 1 uwagę (tylko 1 bo nie udało mi się jej założyć :() dotyczącą czerwonej gumki Aresa. Jest okropnie gruba w miejscu wylotu kulki. Nie weszła mi do komory :/.