Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 228
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam

Jeśli kogoś interesuje Condor 2 :) To posiadam już takie cacko i moge zrobić zdjęcia. "Na oko" jest więcej taśm do montażu i inne rozwiązanie "pokrowca na camela". Rozpina się całe plecy na suwak, a nie tak jak w "1" małą klape.

Pozdrawiam

Baca

Posted

Zdjęcia będą jutro wieczorem :( Nie posiadam jeszcze Camelbaka więc Ci nei odpowiem. "Kieszen" na camelbaka ma wymiary (+/-):

wysokość: 38cm

szerokość: od 20 do "troszke" powyżej 30cm

co do głębokości ... jest uszyty tak jak kieszeń cargo na spodniach BDU. najwyżej zajmie kawałek przestrzeni głownej komory, na 99% wejdzie.

Z zewnątrz rózni się:

-na górnej kieszeni ma 2 rzędzy taśm do mocowań (tylko MOLLE)

-kosmetyczna zmiana na prosotkątnej kieszeni (1 szew więcej) :P

-na bokach ma następująca ilość przeszyć:

3x po 2 (no teoretycznie 3, ale tylko 2 mają "pełna" szerokość :) )

3x po 3 (jak wyżej, teoretycznie 5, ale tylko 3 są "w pełni sprawne) )

Tylko MOLLE

-dodatkowy pasek "kompresujący" na boku (razem po 2 na strone)

-inny materiał na plecach/wew. stronie szelek (cordura i jakiś nylon).

Pewnie jeszcze o czymś zapomniałem :)

Pozdro

Baca :)

Posted

No... po negocjacjach z Maxped. jest nowy cennik... :D

www.Guns.com.pl -> SKLEP -> MAXPEDITION

i ściągnąć arkusik :)

a cała sterta sprzętu już czeka :D

Posted

Oglądaliśmy dzisiaj z Baca różnice między Condorami i wam powiem że porównanie wypada na plus dla Condora 2. Podgumowane dno i więcej molle na bokach to coś czego staremu kondorowi brakowało. Do dupy sa tylko materiały wyściełające szelki i plecy, zupełnei nieoddychające, płaskie (stary ma siateczke) i nie trzeba długo czekać żeby plecy były mokre. Nie bardzo wiem czym tu się kierowali. Ale ogólne wrażenia na plus :D Zreszta niech sie Baca wypowie 8)

Posted

Mówię o siatce - wyściółce na plecach, raczej nic przez nia nie prześwituje... Jedno co m przychodzi do gowy to że siatka mogła się zaciągać, alebo ścierać, ale mimo roku intensywnego używania nic takiego sie u mnie nie zrobiło.

Posted

Słuchajcie nie ma co gadac :P

Nie miałem "jedynki" wiec nie moge porownac "wygody noszenia". Jednak Condor 2 ma jedna wielka wada... własnie ten materiał na plecach :( Odrazu byłem mokry (dobra, fakt, było goraco i sie zmeczyłem, ale ja sie az tak nie poce). Poza tym bylo naprawde dobrze :)

Bulva, moze wymienimy sie Condorami... powiedzmy na jakies 1-2 wypady, sam zobaczysz roznice, i napiszesz cos lepszego :)