Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 228
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 9 months later...
  • 1 month later...
Posted

Toja w skrócie opiszę moją przygodę.

Kupiłem w lecie Falcona II, już po kilku tygodniach zaczą się odpruwać, a dokładniej wychodzić ze szwa, jeden z troków. Zignorowałem to, ale po jakimś czasie odpadł i go nie było. Znowu po niekrótkim czasie zaczął wychodzić drugi, po tej samej stronie. Stwierdziłem, że to już za wiele i udałem się do sprzedawcy - military.pl z reklamacją. Reklamacja po 14 dniach została odrzucona. Napisałem do Maxpeditiona, opisałem sytuację i wysłałem foty. Po dwóch tygodniach odpisali, że mogę odebrać nowy plecak w Military.

I teraz część czysto techniczna.

Plecak, który odebrałem chyba pochodzi z nowszej serii (albo starszej, ale skoro dostałem go pół roku później to chyba mniej prawdopodobne ;)). Różnice:

- Inne odcienie, bardziej "jaskrawe" i oczojebne. Nie dresiarskie ;) ale stary Falcon II miał mocno zgaszony zgniły sielony, ten ma trochę bardziej dżunglowe, żywe kolory, co szczególnie rzuca się w oczy na taśmach.

- Dodano gumki do prztrzymywania troków na dole plecaka (i dobrze, bo zawsze mi się majtały)

- Plastikowe klamry na pasie biodrowym, przytrzymujące nadmiar taśmy, zastąpiono takimi samym gumkami - też dobrze, bo klamry słabo trzymały i taśmy same z nich wychodziły i się majtały.

- Chyba zmieniono (nie wiem czy wszystkie czy część) klamry - te na górze do regulacji pasków do spięcia plecaka (w kształcie V) są wyraźniej ciaśniejsze i trudniej przełożyć przez nie powrotny pasek, ale daje radę.

Tyle różnic na razie zobaczyłem.

BTW PALSy są nadal tak sztywne jak w starym. Np. nie udało mi się założyć na nie MOLLE'owskich D-Ringów.