Foka Posted January 31, 2006 Report Posted January 31, 2006 Lepiej byś napisał porównanie Falcona I i II :-) Quote
Punisher Posted November 1, 2006 Report Posted November 1, 2006 Odgrzeję trochę temacik. Czy do Fatboya, do głównej kieszeni wejdzie część twarzowa maski p-gaz MCU? Quote
Foka Posted December 6, 2006 Report Posted December 6, 2006 Toja w skrócie opiszę moją przygodę. Kupiłem w lecie Falcona II, już po kilku tygodniach zaczą się odpruwać, a dokładniej wychodzić ze szwa, jeden z troków. Zignorowałem to, ale po jakimś czasie odpadł i go nie było. Znowu po niekrótkim czasie zaczął wychodzić drugi, po tej samej stronie. Stwierdziłem, że to już za wiele i udałem się do sprzedawcy - military.pl z reklamacją. Reklamacja po 14 dniach została odrzucona. Napisałem do Maxpeditiona, opisałem sytuację i wysłałem foty. Po dwóch tygodniach odpisali, że mogę odebrać nowy plecak w Military. I teraz część czysto techniczna. Plecak, który odebrałem chyba pochodzi z nowszej serii (albo starszej, ale skoro dostałem go pół roku później to chyba mniej prawdopodobne ;)). Różnice: - Inne odcienie, bardziej "jaskrawe" i oczojebne. Nie dresiarskie ;) ale stary Falcon II miał mocno zgaszony zgniły sielony, ten ma trochę bardziej dżunglowe, żywe kolory, co szczególnie rzuca się w oczy na taśmach. - Dodano gumki do prztrzymywania troków na dole plecaka (i dobrze, bo zawsze mi się majtały) - Plastikowe klamry na pasie biodrowym, przytrzymujące nadmiar taśmy, zastąpiono takimi samym gumkami - też dobrze, bo klamry słabo trzymały i taśmy same z nich wychodziły i się majtały. - Chyba zmieniono (nie wiem czy wszystkie czy część) klamry - te na górze do regulacji pasków do spięcia plecaka (w kształcie V) są wyraźniej ciaśniejsze i trudniej przełożyć przez nie powrotny pasek, ale daje radę. Tyle różnic na razie zobaczyłem. BTW PALSy są nadal tak sztywne jak w starym. Np. nie udało mi się założyć na nie MOLLE'owskich D-Ringów. Quote
Recommended Posts