Mazur.5 Posted October 27, 2010 Report Posted October 27, 2010 Witam! Mam pytanie odnośnie takiego adaptera: Jak zamontować go do zwykłej turystycznej butli tak by działał tak jak na filmiku-po wbiicu igły..(nie chodzi mi o redukcje gwintów tylko gdzie dostane przejsciówke na taki zawór jak w tej butli z filmiku) W zwykłej butli zawór jak odkręcę to cały czas będzie leciał gaz aż zakręcę a zależy mi by działał tak jak powinien (jak w tym filmiku), jest to możliwe? Quote
pidzejfat Posted October 31, 2010 Report Posted October 31, 2010 To jest butla z propanem ale od Bernzomatic'a, więc jest gwint pod adapter bez żadnych przejściówek. A jeżeli chodzi Ci o budowę to jest tam po prostu zawór igłowy, a nie jak zwykłych butlach turystycznych (zawór ON/OFF). Dlatego gaz w tych butlach (berznomatic) wychodzi tylko przy naciśnięciu "iglicy". Quote
Mazur.5 Posted November 1, 2010 Author Report Posted November 1, 2010 Dzięki wielkie ;-) Pozdro Quote
Recommended Posts