Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Dawno temu już spotkałem się z pewnym filmikiem na yt prezentującym RM. Nawet fajny filmik, który pozytywnie mnie zaskoczył, mianowicie żołnierze Royal Marines zostali przedstawieni z nowymi broniami poczynając od M60E4, przez G3 (z drewnianymi okładzinami), aż po standardowe M4, a żeby było jeszcze ciekawiej jeden z Royal'ów trzymał w rękach SCAR'a. Zainteresowałem się tym trochę i szukałem na stronie Brytyjskiej armii, ale prócz wymianu sprzętu z USA na okres miesiąca (mundury, oporządzenie i broń) nie ma nic więcej na temat pozostałych broni.

Zaznaczam, że było to dawno więc linków nie ma :)

Jakie jest wasze zdanie w tym temacie? - czy Brytole faktycznie używają na co dzień M60'tek (zaznaczam E4 - wersje używaną przez Navy Seal), G3 i M4, SCAR?

Nigdzie nie znalazłem wzmianek i filmików z użyciem tych broni.

PS. Z innej beczki, poszukuje pasków mocujących do hełmu MkVI rozm. L

Pozdr.

Edited by Kolek[PL]
Posted

Może widziałeś RM na ćwiczeniach? Albo SBS? Ci pierwsi dostają szkolenia z broni, których na co dzień nie mają. (MoD się nie przyzna że popełnił błąd z L85).

ps. Opatrunek z boku hełmu? Dostałoby ci się od podoficera za udawanie amerykańca, oj dostało by się. ;)

Posted
Dawno temu już spotkałem się z pewnym filmikiem na yt prezentującym RM. Nawet fajny filmik, który pozytywnie mnie zaskoczył, mianowicie żołnierze Royal Marines zostali przedstawieni z nowymi broniami poczynając od M60E4, przez G3 (z drewnianymi okładzinami), aż po standardowe M4, a żeby było jeszcze ciekawiej jeden z Royal'ów trzymał w rękach SCAR'a. Zainteresowałem się tym trochę i szukałem na stronie Brytyjskiej armii, ale prócz wymianu sprzętu z USA na okres miesiąca (mundury, oporządzenie i broń) nie ma nic więcej na temat pozostałych broni.

Zaznaczam, że było to dawno więc linków nie ma :)

Jakie jest wasze zdanie w tym temacie? - czy Brytole faktycznie używają na co dzień M60'tek (zaznaczam E4 - wersje używaną przez Navy Seal), G3 i M4, SCAR?

Nigdzie nie znalazłem wzmianek i filmików z użyciem tych broni.

Airosft.....

Posted

Airosft.....

Jeśli airsoftowcy wychodzą z wody z replikami i pełnym oporządzeniu DPM, a na końcu filmiku widniał napis "UK commercial army - Royal Marines Comando" to musieli mieć dużo kasy i ładne umiejętności na zmontowanie tego filmiku. Swoją drogą, wczoraj w nocy udało mi się znaleźć filmik, gdzie właśnie ją Brytole z przeróżnymi broniami ;)

To nie jest ten sam filmik o którym wspomniałem na początku tematu, ale również widać różnego rodzaju broń na stanie uzbrojenia.

Posted
' timestamp='1288095874' post='1423567'] "UK commercial army - Royal Marines Comando"

UK commercial army - czegoś tak durnego jeszcze nie widziałam. Już wolę Royal Gurkha Commando.

Nie wspomnę o tym, że nie ma UK Army, i po kiego te commercial? Armia na sprzedaż Sale Now 70% OFF Everything must go? :icon_eek2:

Posted (edited)

Też mnie to trochę dziwi, ale z czymś takim się zetknąłem. Jeśli chodzi o ten filmik który wysłałem, to po prostu reklama - łuski to już szczegóły i oszczędność (troszkę psująca efekt) :)

PS. Opatrunek na hełmie to stary pomysł, już go nie noszę - ale był dla mnie sentymentalny, bo to jedyna rzecz jaka została mi po reko 82nd Airborne :P

Edited by Kolek[PL]
Posted
' timestamp='1288100811' post='1423590'] została mi po reko 82nd Airborne :P

Tak myślałam.

Jeśli tego nie zrobiłeś (i jeśli nadal masz opatrunek) lansersko wygląda przyklejony do pasa PLCE, na lewo od klamry. :icon_wink:

Posted
Jeśli airsoftowcy wychodzą z wody z replikami i pełnym oporządzeniu DPM, a na końcu filmiku widniał napis "UK commercial army - Royal Marines Comando" to musieli mieć dużo kasy i ładne umiejętności na zmontowanie tego filmiku. Swoją drogą, wczoraj w nocy udało mi się znaleźć filmik, gdzie właśnie ją Brytole z przeróżnymi broniami ;)

http://www.milpictures.com/gallery/uk_gallery/

video od tego goscia sa na youtube...

"komandosi" som goscie z tiroler gotcha club...

Posted

Czy zauważyliście na tym filmiku Kolka[PL] dokładnie w 2minucie wynurzają się z wody i zaczynają strzelać z eMek tylko czemu i nie wypadają łuski??? :zastanawia:

Znajdź sobie mój post w tym topicu i sam sobie odpowiedź na pytanie

Posted

Taa ciekawe dlaczego na samym początku gostek nie wydaje polecenia słabą ręką tylko tą która powinna być cały czas na chwycie? Czyżby Panowie z RM nie znali takich podstaw? Nie... to tylko niedouczeni airsoftowcy ;)