Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] Strzelby M180, M183 [Golden Arrow / GA]

Recommended Posts

• Replies 220
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie pytałem zresztą przy targowej gdzie mnóstwo ludzi się kręci nie dał by strzelić kulkami. Ja z tydzień chce se sprawić tą najtańszą bez kolby. Długość lufy taka sama jest jak w innych wersjach więc coś za tydzień napiszę...

Posted

Ale sprawia jakieś nie najgorsze wrażenie?? Bo ja po prostu potrzebuje prostej pompki na zimę i nie wiem, czy się w to ładować. Bo to niby tylko 75zł z przesyłką, ale to zawsze coś. Choćby dobra flaszka.

Posted

W airsoftxtreme pomacałem, plastiki nie są takie tragiczne, może być gorzej.Poziom Double Eagle . Strzela niestety tylko jedną kulką, ale kosztuje tyle, co wiecznie nieobecny shotek AGM. Z moich obserwacji wynika, że może być dobrym "ersatzem" dla M47 (MP003 nie zastąpi na pewno) na czas blokady chinoli. Wpadnę jutro do nich po drodze i kupię, zaryzykuję, po gazowej M93 kasy mi trochę zostało, i tak po gaz Guardera muszę. To GA to chyba coś na kształt ACM (nawet na odpustach zamiast MP40 DE były jakieś Yiekie, kropka w kropkę to samo, więc pewnie mniej znane produkują to samo, co ich pierwowzory, bo o nich mało słyszeli, więc mniej problemów z władzą pewnie mają.) Zamierzam wziąć wersję z kolbą. Kolega ma springa GA, SCAR, i pomimo żałosnego wyglądy goni moją MP5 UHC (spring).

Posted

Właśnie wróciłem z sesji i w końcu napiszę tą recenzje.Od razu mówię że jest się o co bić bo to naprawdę dobry towar.

Pierwsze wrażenie:

Wszystko ładnie zapakowane i ofoliowane.W środku 4 shells'y, bb loader, paczka kulek, wycior, papierki, chwyt na magazynki no i oczywiście replika.

Jak na coś za co dałem 70zł z groszami nie żałuję ani trochę.Wystarczająco ciężka, abs naprawdę dobrej jakości choć można się przyczepić szyn ris bo tylko one są zrobione z jakiegoś gorszego plastiku.Całość dokładnie przesmarowana.

Osiągi:

Strzela naprawdę super.Na chronometrze ostatecznie wycisnąłem 342,6 fps (na kulkach 0,23 , innych niemiałem).Z odległości 5 metrów robi sito z puszki bo piwie.

Z około 40 metrów trafiłem w talerz antenowy i słychać było że zdrowo przywaliło.

Wykonanie:

Niema do czego się przyczepić.Jak już pisałem abs jest bardzo dobrej jakości.Niema żadnych pozostałości po odlewach w formie czy czegoś podobnego.Jak na wersję short jest naprawdę odpowiednio duża, myślałem że będzie mniejsza.Piny podokręcane więc nie trzeba nic w nim grzebać.

Hop Up:

zwykły przełącznik Normal<-->Hop

Shells'y takie jak w DE,mieszczą po 30 kulek.

No i kilka fotek,sorry że nie w za dobrej jakości ale nie miałem pod ręką lepszego obiektywu.

cimg2629s.jpg

cimg2630r.jpg

cimg2631.jpg

cimg2632.jpg

cimg2633.jpg

cimg2634l.jpg

cimg2635.jpg

cimg2637.jpg

cimg2638e.jpg

Posted

Na chronometrze ostatecznie wycisnąłem 342,6 fps (na kulkach 0,23 , innych niemiałem).Z odległości 5 metrów robi sito z puszki bo piwie.

Z około 40 metrów trafiłem w talerz antenowy i słychać było że zdrowo przywaliło.

Czyli ciężko w budynkach może być. Mam prośbę o pomiar na kulkach .20

Jeżeli przekroczy 350 fps zabawka traci sens.

Posted

Widzę więc, że dobre przeczucie miałem. Niestety dziś nie zdążyłem, pomyliły mi się godziny otwarcia (myślałem że zamykają o 19). Ja kupię wersję Long- dla mnie Shotguny z kolbą są wygodniejsze, poza tym ten chwyt jest ohydny wręcz. Z tego co mówisz mamy ładne zastępstwo dla M47 i innych shotów. Panowie brać, zanim znowu coś chindole odwalą :D