Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Czy ktoś montowa jakiś RIS'owy front do m4a1 ICS? Coś trzeba przerabiać? Proszę o podpowiedzi na co zwrócić uwagę przy zakupie...

Myślałem o takim czymś:

1.link1

2.link2

3.link3

Nie zależny mi na oznaczeniach i tego typu rzeczach bo to i tak będzie malowane..

p.s. od razu mówię ze przeglądałem temat o m4a1 ics jakieś 20 stron wstecz i jak ktoś pisał o zmianie frontu to albo nie dostał odpowiedzi, albo nie to akurat mnie interesowało..

pozdrawiam

Posted

http://www.ebairsoft.com/dboys-matte-black-quality-aluminum-p-1060.html

Tu masz same szyny, potrzebny jeszcze Delta ring i przedni pierścień. Fabryczny delta ring od "nieRISowego" frontu nie podejdzie pod szyny. A do ICSa nie każdy pierścień pasuje. Np. produkcji Boyi ma minimalnie inny gwint. Na tyle, ze pierścień ICS basuje do repliki Boyi, a pierścień Boyi nie pasuje do body ICSa...

Pozostałe 2 fronty - nie mam pojęcia.

Idealnie pasuje natomiast ten front:

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_209&products_id=2427&name=JBU_-_Konwersja_RIS_F8R_do_M4,_M15,_GR16

Więc zapewne reszta frontów produkcji JBU też będzie pasować.

Posted

hmm... wiem ze będzie ciężko z obrazka ocenić i czy wogóle będzie pasować ale może ktoś zakładał takie coś:

Szyny M4 RIS, producent Element

Element RIS

chciałbym taka konwersje zakupić od użytkownika z tego forum ale nie wiem czy to będzie pasowało.. ktoś może się jakoś (sensownie) wypowiedzieć? :)

pozdrawiam