Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Zakupiłem pistolet sr5 src.

Po wystrzeleniu parędziesięciu kulek, (problem z magiem, czy może być z powodu trzymania napełnionego maga przez tydzień? Nie "formatowałem sprężyny" i działał tylko do góry nogami) Przyszedł do mnie kumpel, w mieszkaniu postanowiłem że pokaże mu jak działa sprzęt i wystrzeliłem raz na sucho pojedynczy, a później przełączyłem na ciągły i po sekundzie przestał strzelania przestał działać. Naładowałem baterie od nowa i nadal nie działa.

Macie jakiś pomysł jak naprawić to na szybko? Czy może oddać na gwarancję, czy przyjmą?

Posted
Pierwszy dzień pistolet nie odpowiada

Ja bym spróbował porozmawiać z nim jutro. Albo odstawił dopalacze :)

Sprawdziłeś bezpiecznik? Mógł się spalić, bywa. Czy bateria była naładowana, gdy ładowałeś ją powtórnie? Mogłeś jej tym zaszkodzić, dość mocno.

Posted

On chyba się w sobie zamknął :P

Baterie naładowałem bardzo niewiele, po prostu zdziwiłem się że po tylu kulkach już nie działa.

Gdzie może znajdować się taki bezpiecznik?

Posted

Nie wiem, jak jest w "piątce" SRC, ale w M-15 CA i w M-4 ICS bezpiecznik (szklana rurka) jest w plastikowej tubie na czarnym kablu, zaraz za wtyczką wkładaną do gniazdka w baterii.