Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Sprężyny LL dedykowane do VSR pasują do stockowych częsci VSR. To w apsach nie pasuje do stocka, koledze się coś popieprzyło. Ale i tak trzeba wymieniać flaki.

W spuście zdechł na 90% ten długi sear a nie piston sear. Zapewne jest peknięty na środku. Wywal do kosza, kup ZT i odpowiedni tłok współpracujący z ZT a potem dopiero sie zastanawiaj nad resztą.

Posted
Kwestię ZT pomijam, bo gość wcześniej wyraźnie zaznaczył, żenie ma na niego kasy, a zresztą w ogóle mu niepotrzebny, bo snajpy robić nie będzie.

Kątówka, wiertarka, imadło i naprzód. U mnie tak wyglądała kwestia mechanizmu spustowego w Warriorze.

Posted

Offtop:

Zwykła, stołowa szlifierka też się przydaje. I to bardzo. Osobiście dorobiłem za jej pomocą (no i wiertarki, brzeszczota i pilnika też) w jakieś 3 godzinki piston seara. Gdybym zamiast brzeszczotu użył gumówki to byłoby 0,5-1h szybciej. A doświadczenia w takich pracach zbyt dużego nie mam.

Mechanizm spustowy też można dorobić, sam się tym zajmowałem i prawie skończyłem (zrzynka z ZT LayLaxa, brakuje mi tylko języka spustowego, ale jakoś odechciało mi się robić :blush:)

End of offtop :biggrin: