Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co nie zmienia faktu, że PC służy do przenoszenia płyt na dodatkowej kamizelce niskoprofilowej a CIRAS to zintegrowana kamizelka balistyczna, do przenoszenia balistyki miękkiej i twardej. RRV może pomieścić maksymalnie dwa kafle, w opcji z plecami, ale nadal nie nadaje się w takim wypadku do noszenia samodzielnego, chyba że masz płyty stand-alone, jednak w taki przypadku powierzchnia chroniona ulega znacznej redukcji.

• 2 weeks later...
Posted

Czy ktoś może powiedzieć coś więcej o butach bo przeglądając foty na shadowspear i innych forach miałem problem z identyfikacją pod jakiś konkretny model. Wydaje mi się, że jakieś Merrelle na pewno trafiłem na fotach i coś przypominającego ASOLO ale nie udało mi się konkretnego modelu wyszukać gdzieś żeby kupić.

Posted (edited)

Czy takiego PC http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3581 używają Rangersi? Jeżeli to nie ten to czy jest w ofercie Flyye jakiś inny PC którego używają? Wiem, że CIRAS Land jest w ofercie ale chciałbym coś bardziej na czasie.

Znalazłem jeszcze takiego PC:

http://lh5.ggpht.com/_wSk-zYa7740/SShv62TdbhI/AAAAAAAABS4/N-3OExcudpU/RLCS_plate02.jpg

http://lh4.ggpht.com/_wSk-zYa7740/SShv6ttBnNI/AAAAAAAABSw/vvrz5qagIsQ/RLCS_plate01.jpg

Produkuje jakaś firma jego kopię bo z EI widziałem.

Edited by Grzesiek34232
Posted

Ta kopia Flyye jakaś dziwna bo np. patrząc na tył to oryginał ma 7 taśm poziomo przyszytych a ten z Flyye ma 6 taśm.

Tak samo z ilością przeszyć patrząc na taśmę u samej góry z tyłu kamizelki:

Oryginał ma 6 pozycji a Flyye ma 7

Chyba, że ten PC z Flyye to nie kopia tego co podałem w linkach tych na dole mojego wcześniejszego posta.

Lub kopia tylko, że niedokładna ale tego po Flyye się nie spodziewałem.

Posted (edited)

Mam dwa pytania co do hełmu:

Jak zamocować gogle, żeby trzymały się tak jak na tym zdjęciu?

ranger-afghanistan.jpg

I co oprócz strobo on tam jeszcze ma na hełmie?

Edited by theRav
Posted

Zastosowałem kilka dni temu ten patent u siebie na replice MICHa. Zdawałoby to egzamin gdyby rzepy trzymały się na taśmie dwustronnej. Trzeba też paski uciąć na odpowiednią długość - aby nie puszczały rzepy i żeby gogle nie były za luźne na hełmie.

Posted

Dodatkowo proponuję użyć prawdziwego Velcro a nie jakiegoś taniego rzepa. Rożnica w wytrzymałości i "czepialności" ogromna. ;)

Velcro z klejem naprawdę mocno trzyma. ;)

theRav -

Na hełmach mają

- oprócz MS-2000

- zasilanie do nokto (jakiego to już poszukajcie - nie będę wam odbierał zabawy) ;)

- Latarki nahełmowe Surefire

- niektórzy mają tam jeszcze rożne czołówki od Pezl'i po Princeton Tec'i.

Właściwie to taki teraz standard... ;)