Guest konrad2271 Posted October 14, 2010 Report Posted October 14, 2010 Siema, mam problem... Zauważyłem że spadł mi rof... Sprawdzałem inne batki i to samo, (nieraz nawet zacina się spust ale to na pewno nie styki). Kolega ma taką samą replikę i u niego przetarły się kable, które niestety przechodzą przez gearboxa. A że nie jestem za bardzo doświadczony z gearboxami to wolę się najpierw zapytać czy to może być ten powód spadku rofa, żebym bezmyślnie nie rozkręcał go. Więc przetarte styki to może być spadek rofa? I co z tym spustem? Pewnie płytka selektora ale nie wiem jak wyjąć gearboxa z body i jak sprawdzić że jest z nią coś nie tak? Rozkręciłem praktycznie wszystko i dalej coś trzyma tego gear'a. Replika: PJ4A1 Pozdrawiam Quote
grzechotnik Posted October 14, 2010 Report Posted October 14, 2010 Co to znaczy przetarły się? Jeśli nie ma izolacji to i się stykają z gearboxem to należy je wymienić. Możesz też mieć już zużyte styki. Pozdrawiam. Quote
Guest konrad2271 Posted October 14, 2010 Report Posted October 14, 2010 Jeśli są przetarte i stykają się z gearboxem to mogą zmniejszyć rof'a? I jak sprawdzić czy styki są zużyte ? Quote
Recommended Posts