Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 301
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Ahh.. Okey, bardzo dziękuję Ci za wypowiedzi.

Wybieram i zakupuję Ultimejta w najbliższym czasie...

Wyciszone głowice to rzecz drugorzędna, nauki się zachciało :hahaha:

Pozdrawiam!

Edited by Kohan warrior
Posted

Miałem brać kiedyś Guardera ale nie poradzi sobie z 130 na dłuższa metę. Dlatego wybrałem KWA.

Hahahaha, Koledze śmiga na SP160.......

No tak, tylko trzeba dobrze poskładać(a nie na ALU. głowicy tłoka) :D

Pzdr.

Posted

Hahahaha, Koledze śmiga na SP160.......

No tak, tylko trzeba dobrze poskładać(a nie na ALU. głowicy tłoka) :icon_biggrin:

Pzdr.

Guarder był na cichych głowicach systemy NBU i padł na 130 przy rofie w okolicy 20k/sek po około pół roku. Złożony był dobrze bo w serwisie który znam....
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Ja od siebie polecam szkielet Boyi . Używałem go najpierw przy sprężynie która dawała 490 fps przy bore-up-ie i ciężkim metalowym tłokiem , teraz używam go przy sp125 z rofem ok 20 k . Przebieg na pierwszej z 6tyś , na drugiej 7 tyś już będzie .

(Szkielet wzmocniony z m16a4)

Posted

Do CM.041 nie będzie pasował. Szielet w tej replice nie posiada "dzyndzla" wystającego u góry i ma ciut niższą listwę górną. Oraz śruby wpuszczane a nie zwykłe.

Posted

Stockowy jest lepszy niż guarder? Kto Ci to napowoiadał takich historii. Jak już to stockowy cymy alle v3 może... ale v2 ? A guarder nie będzie pasował do cymki ? A macie pomysł jaki by tam mu wstawić szkielet ?

Posted

Gearboxy V2, Cymy są chwalone (te czarne) mój dużo wytrzymał na m130 guardera i pewnie nadal komuś służy.

Co do GB guardera to nie mają najlepszej opini wytrzymują do 120 max. Na mocniejszych sprężynach pękają.

Posted (edited)

Jakoś twoja teoria dziwna... bo kumpel teraz kupił strzela na m130 i jakoś mu to działa normalnie a katuje na auto mocno. Nie wiem zobaczymy ile mu potrzymie.Może trafiłes na jakiś egzemplarz lewy albo po prostu powtarzasz po kimś coś ale mniejsza z tym A jaki szkielet w takim razie polecacie do tego cm0.41 żeby wszedł i w przedziale cenowym takim jak guardera ?

Edited by NooBSaiboT
Posted

Dziwne te opinie o guarderze, bo pełny set guardera z borkiem, w tej skorupce wytrzymuje spokojnie m150. Może po prostu mieli rzut jakichś bardziej wadliwych? Prawda taka, że w zasadzie spać spokojnie można tylko przy KWA i tych robionych na CNC :D.

Posted (edited)

Ale w trakcie składania takiego cnc spać spokojnie nie idzie.Nic nie pasuje,jak powinno.Brakują gwinty,łożyska siedzą strasznie ciasno,zębatek itu guardera się praktycznie spodkładkować nie dało,bez piłowania :)

Edited by Nitro