sz4k4loss Posted October 8, 2010 Report Posted October 8, 2010 Witam. Mam pewien problem z zębatkami a mianowicie pękają mi ośki w zębatkach ( do tej pory pękły mi 2 przy zębatce tłokowej i środkowej ) na szczęście jest to problem nie taki tragiczny bo mam możliwości dorobienia samemu tej części.. Dzieje się to w replice G&P: USMC SAM-R - COLT w którym została wymieniona sprężyna na Guardera sp120. I tu moje pytanie dlaczego tak się może dziać? I drugie moje pytanie dotyczy się modułowych zębatek: "Smooth Torque [7mm] Modify" czy ktoś je używa i jakieś może dać opinie o nich? Bo przymierzam się do lekkiego tuningu tego karabinu i zastanawiam się nad zamontowaniem tych o to zębatek. I moje pytanie ma się czy wytrzymają ze sprężyną góra 130 guardera i jak się ma z ich kultura pracy? Gdyż zależy mi na w miarę cichej broni.. A może w takiej sytuacji polecacie jakieś inne zębatki?? Quote
poldeck Posted October 8, 2010 Report Posted October 8, 2010 Zostań przy tych zębatkach co masz. A ośki pękają bo są słabe ;-) . Za słabo zahartowane w przeciwieństwie do na przykład Guardera, które są za mocno hartowane. Quote
KicpA Posted October 9, 2010 Report Posted October 9, 2010 Smooth Torque [7mm] Modify są dość głośne. Quote
Tomkower Posted October 9, 2010 Report Posted October 9, 2010 Wygląda to na wyłączną winę zębatek. Z drugiej strony problemu możnaby sie też doszukiwać w spasowaniu zębatek z GB, z łożyskami...tak strzelam w ciemno bo wątpię by taka firma jak GP odstawiała taką fuszerke. Tym bardziej jest dla mnie zagadką, że ośki pękają przy tylko sp120. Osobiście polecam zwykłe, stare, dobre i napewno tańsze niż te od Modify zębatki Super Torque CA. Montowałem u znajomego pod sp150 i nie były oszczędzane. Quote
pawelkotas0412 Posted October 9, 2010 Report Posted October 9, 2010 W G&P jak dla mnie jest to częsty przypadek. W teamie na 4 egzemplarze w dwóch poszły ośki. W pierwszym przypadku kumplowi na springu 120 poszły ośki środkowej i tłokowej, zmienił zębatki na wzmocnione CA i problem zniknął. Mnie natomiast na stockowej sprężynie poszła środkowa, miałem stare chińskie zębatki cymki, wybiłem ośkę z jednej i na kleju dwuskładnikowym osadziłem w G&P. Od tej pory wszystko gra. Na forum można znaleźć więcej takich przypadków właśnie w G&P. Quote
sz4k4loss Posted October 9, 2010 Author Report Posted October 9, 2010 Dzięki Panowie za pomoc i cenne rady ;) Quote
seger Posted October 12, 2010 Report Posted October 12, 2010 u znajomego kosiło żebatki, nawet porzadne bo szkielet był krzywy :P Quote
poldeck Posted October 14, 2010 Report Posted October 14, 2010 Nie kupuj zębatek CA! Jak się zużywają to stają sie coraz głośniejsze i stawiają większy opór. 100 tysięcy kulek i ledwie zipią. Systemki potrafią i dwa i trzy razy tyle zrobić. Quote
Recommended Posts