Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Bateria do X47 folding stock [ Tactical AK ] King Arms

Recommended Posts

Posted

Dzień dobry

Jako, że to mój pierwszy post więc na początek wypadałoby się przywitać tak więc witam wszystkich :)

A teraz do rzeczy, parę dni temu kupiłem Tactical ak o nazwie X47 folding stock firmy King arms. Przesyłka jeszcze co prawda nie dotarła, powinna być lada dzień ale już myślę nad baterią ponieważ w klepie, w którym go kupowałem nie było baterii akurat na stanie. Wiem tylko, że musi być jakaś typu stick ale dokładnie co i jak to nie mam bladego pojęcia. Planuję przeznaczyć na baterię ok 150 PLN maksymalnie 200. Strzelanki w których narazie biorę udział trwają ok 5-6 godzin i średnio zużywam około 4 do 5 Tyś kulek mniej więcej bo każdej tracę ok jednego pełnego woreczka 3 tyś i jakieś 2/3 kolejnego. Może ktoś mógłby doradzić jakiej bateryjki szukać ewentualnie 2 podobnych.

Pozdro

Posted (edited)

No cóż kupuję woreczek z 3 tyś kulek ale praktycznie w połowie każdej wyprawy muszę kupić już kolejny z którego przeważnie zostaje mi ok 1/3 dodam tylko, że strzelanki są w lesie, przeważnie w scenariuszu jest punk respawnu tak jakby czyli jest to niejako death match przykładowy scenariusz:

Zdobyć bunkier usytuowany na neutralnym terenie ( na środku między 2 wrogimi bazami bunkier połączony z siecią okopów ) za każde 10 minut utrzymania bunkra dostaje się jakiś patyk, jak nazbierasz 5 patyków to drużyna wycofuje się do bazy i tam ma za zadanie obronić te patyki rozmieszczone w 3 małych namiotach przez kolejne 15 minut aby wygrać jeśli przeciwnik zdobędzie patyki to przegrywa się mimo , że prędzej zdobyłeś je broniąc bunkra przez 50 minut i od momentu obrony namiotów każdy zabity po stornie broniącej umiera definitywnie, nie odradza się już. Taka pojedyncza gra trwa ponad godzinę a jak się bronisz a wróg non stop naciera to kulki schodzą jak woda :/ Ogólnie każde spotkanie zaczyna się ok 9 rano a kończy 17:30 - 18:00 w tym czasie odbywa się ok 5-6 gier w specjalnie do tego celu stworzonym parku czy jak to nazwać do tego od ok 50 do 100 osób zależnie od pogody więc jest w co strzelać :D:D mam nadzieję, że wytłumaczyłem w miarę zrozumiale dlaczego akurat tyle kulek zużywam, zresztą nie tylko ja.

Do tej pory korzystałem z karabinów m4A1 wypożyczonych ze stałą kolbą i zawsze bateria starczała do końca zabawy. Jako, że wypożyczenie broni i reszty sprzetu jest dość drogie więc postanowiłem zainwestować we własny sprzęt bo pochłonęło mnie to na tyle, ze chcę się w to bawić i padło na taktyczny ak z king arms bo taki mi się akurat najbardziej podoba rozumie jednak, że do ak wejdzie tylko stick więc pewnie będę musiał kupić ze 2 dlatego pytam o rady. Nie wiem czy kupić 8.4V czy 9.6 czy 1400 pojemność czy na przykład 2200 stąd moje pytania.

Na koniec jeszcze tylko dodam, że to folding stock składany pod lufę więc o pakiecie chyba nie ma mowy za bardzo

Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość

Edited by czuu
Posted

Wiesz liczy sie to zeby trafiac a nie zeby sobie strzelac ... Ale nie bede cie tu indoktrynowal, repliki do siania tez mam ;)

Ogolnie jak masz stockowe czesci - tak do 450 fps, nie za duzy rof (wiec nie bardzo pradozerny silnik) to licz 1 kulka na 1 mAh.

9.6 da wiekszego rofa niz 8,4 - no i mniejsza szansa ze pakiet szybciej padnie. Za to jest niewielkie ryzyko ze padnie ci cos w gearboxie od zbyt duzego rofa.

Jezeli mialbys silnik elementa - wtedy trzeba liczyc 2 mAh na kulke, te silniki strasznie pradozerne sa.

Polecalbym lipole (tanie i dobre) ale sticki lipolowe sa beznadziejne.

Zreszta sticki nimhy tez ... nie znam zadnych dobrych. Sanyo robi wogole sticki ? Nie widzialem nigdzie.

Zawsze mozesz wyprowadzic kable na zewnatrz i trzymac w ladownicy na kolbie duzego lipola. Ale wiadomo jak to wyglada.

Posted

Wiesz liczy sie to zeby trafiac a nie zeby sobie strzelac ... Ale nie bede cie tu indoktrynowal, repliki do siania tez mam ;)

Spoko wiem o co chodzi z tym, że przeważnie zaczynam siać jak ludzie po pojedynczych trafieniach nie zgłaszają ich wtedy zaczynam wychodzić z założenia , że jak nie poczuje konkretnej serii na dupie to nie zgłosi :/ może stąd też większe użycie kulek. Oczywiście nie strzelam w ludzi seriami z bliska bo nie chciałbym komuś zrobić krzywdy. Generalnie zacznę jednak więcej używać semi.

Co do repliki to jest jakieś 340-360 fps w stocku według danych ze strony sklepu gdzie został nabyty i jedyne co planuję zmienić to zamienić lufę na precyzyjną systemy albo madbulla nie wiem jeszcze tylko czy konieczne jest aż 6.02 czy wystarczy 6.03 lub 6.04. Z prędkością początkową nie ma co szaleć bo w Anglii jest ogranicznie do 375 fps na terenie otwartym i 350 fps CQB więc już po samej zmianie lufy na precyzyjną o wykorzystaniu tej repliki do CQB mogę zapomnieć a głównie i tak zależy mi na poprawie skupienia a nie prędkości.

Skoro mówisz, że średnio mogę przyjąć 1kulkę na 1mAh to 2 sticki ok 2200mAh powinny zapewnić mi żywotność guna do końca zabawy :)

Dziekuję za uwagi i wskazówki :)

Posted

trzymaj się z daleka od luf aluminiowych. Poprawa osiągów będzie tylko chwilowa. Z dwóch podanych bierz bez namysłu systemkę. Przy wyborze precki kierowanie się podaną średnicą wewnętrzną mija się z celem gdyż nijak to się ma do faktycznych osiągów(chyba że porównujesz pdi 6,01 do pdi 6,05 ;P). Murowane efekty dają precki prometheusa i km-head. Z resztą bywa różnie. Z doświadczenia wiem, że lepsze efekty daje przesiadka na lepsze jakościowo kulki niż wymiana lufy na preckę ze średniej pułki.

Posted

Xel20: No to zobaczę jeszcze cenowo czy różnica między systema a prometheus i jeśli różnica będzie znośna to zainwestuję w prometheusa. Póki co muszę kupić baterię lub 2 i ładowarkę :)

Raz jeszcze dzięki za uwagi i porady