Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Mam prośbę. Mógłby ktoś krótko porównać te dwie repliki? Chodzi mi głównie o zasięg skuteczny (w metrach najlepiej :wink:), celność i powtarzalność strzałów, wykonanie (czy nic nie trzeszczy, czy nie ma luzów) i żywotność.

Posted

Witam. Mam prośbę. Mógłby ktoś krótko porównać te dwie repliki? Chodzi mi głównie o zasięg skuteczny (w metrach najlepiej :wink:), celność i powtarzalność strzałów, wykonanie (czy nic nie trzeszczy, czy nie ma luzów) i żywotność.

Strzelałem tylko z 028, ale mogę powiedzieć jedno - jak stać Cię na 042a to weź go, ma więcej fps (o około 50) co przekłada się na większy zasięg. W 028 nigdy nie używałem celownika - celność stoi tam na bardzo słabym poziomie. Gdy z tego strzelałem to tylko serią. Zaletą jest to, że kulki niesie daleko. Nie wiem ile dokładnie w metrach, ale wystarczająco. Montując precke można ładnie narozrabiać. Replika ta (028) jest bardzo wytrzymała i mało awaryjna. Dotykałem modele blisko trzyletnie w dobrym stanie z dość dużym przebiegiem. Ponad to, 028 jest zrobiony w większości z ABSu, a u Krakmana wyczytałem, że 042 ma korpus metalowy. Nigdy z tego nie strzelałem i nie widziałem tego na oczy, więc nie porównam tego, ale dałem małą notkę na temat 028 i jeszcze ją dokończę. Często ludzie w moim otoczeniu gubili stopki od kolby, baterie padały szybko, a replika nie miała na standardowych bateriach dużej szybkostrzelności. Spotkałem się jeszcze z przepalonymi stykami. To są wszystkie problemy tej repliki jakie moja głowa pamięta.

Na temat 028 i 042 pewnie znajdziesz multum informacji szukając na tym forum.

Posted

Czasami może tak, jeśli trafią się dość duże odległości, ale głównie na otwartej przestrzeni. Tą wersję wybrałem głównie z powodu wyglądu, a jest różnica w strzelaniu między innymi wersjami? :)