AdameKOSW Posted October 3, 2010 Report Posted October 3, 2010 Witam, otóż zauważyłem iż w moim kałaszku (CM.048M) nastąpił lekki spadek mocy/osiągów. Otóż strzela troszkę bliżej, większy rozrzut oraz słabiej. Repliki nie używałem jakoś ok 1 - 2 miesiąca. Co to może być? Quote
Antek6 Posted October 3, 2010 Report Posted October 3, 2010 Piszesz, że długo nie strzelałeś, może miałeś przez ten czas tłok w tylnej pozycji, przez co i sprężyna się ubiła. Co do rozrzutu to zasyfiona lufa lub coś z gumką HU. Jeżeli zasięg Ci spadł w granicach kilku (2-3m.)to nie warto sobie tym głowy zawracać, bo prędzej czy później sprężyna i tak się ubije zwłaszcza w chinolu i moc spadnie. Quote
t0m3k Posted October 10, 2010 Report Posted October 10, 2010 przede wszystkim wyczyść lufę. Na początku to ignorowałem ale jak przyszło co do czego i postanowiłem to wreszcie zrobić, cała szmatka była w czarnym osadzie, a zasięg wynosi przy skręconym hopie tyle co wcześniej z wyregulowanym. :P Quote
grzechotnik Posted October 10, 2010 Report Posted October 10, 2010 Zrób porządny przegląd repliki. Postrzelaj troszkę, możliwe, że wszystko się wyreguluję z powrotem. Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts