Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam.

Wczoraj odkryłem na swoim koncie Steam darmową strzelankę przeznaczoną do gry po sieci - Insurgency: Modern Infantry Combat. Gierka korzysta z silnika graficznego Half Life 2 i jest jej MODem, więc jest już graficznie dość stara. Jednak nie zawsze grafika jest najważniejsza. I właśnie pisze o Insurgency gdyż oferuje całkiem wyskoki poziom realizmu. Moim zdaniem podobny do AA.

Zobaczcie filmik z gry--->

.

W gierce są do wyboru dwa zespoły USMC i terroryści. Generalnie chodzi o to, żeby zabezpieczać wyznaczone punkty na mapie, coś w stylu Battlefielda i AA. Mamy do wyboru kilka klas tj. dowódca, strzelec, żołnierz wsparcia, snajper. Mapy przedstawiają miejsca w Iraku i Afganistanie, są dość zróżnicowane w budowie. Są to tereny zurbanizowane, tereny wiejskie, kopalnie itd. Moim zdaniem warto zainteresować się tą grą, gra się naprawdę bardzo przyjemnie (uwagę zwracają świetne dźwięki) tym bardziej, że jest darmowa i może symulować ASG w nadchodzące zimne wieczory ;).

Pozdro

Edited by matheews
Posted (edited)

Nie wiem co to jest "wysoki poziom realizmu" skoro grafika jest na tak niskim poziome, że często ciężko coś wypatrzyć z daleka. Animacje postaci także są biedne, mniej więcej jest tak, że pozycja padnij powstań to chyba ze dwie klatki. Wychylanie się zza rogu to nie tak jak na przykład w Rainbow Six ale zwykłe ordynarne przekrzywianie postaci. Jeden mój kumpel się w to zagrywa ale mi taka brzydota totalnie nie pasuje. Klimat taki szaro-piaskowy, wszystko się dzieje gdzieś na pustyni czy w miastach, praktycznie zero roślinności. Jak ktoś lubi czołganie się przez pół mapy, żeby dostać kulkę nie wiadomo skąd to polecam :) A z resztą wszystko widać na filmie.

Edited by Trapez
Posted

Kolega Trapez trochę przesadza, jak się już trochę pogra to naprawdę gra się bardzo przyjemnie oraz nie przeszkadza średnia grafika i animacje. Ja osobiście spędziłem przy tym tytule dużo czasu, bo naprawdę bardzo podobał mi się realizm w tej grze.

• 4 months later...
Posted

Szkoda tylko, że umiera. Jak już się tafi na jakiś sensowny serwer to gadają tylko po francusku i pełno jest matołków, co myślą, że to taki CoD i zamiast zajmować pointy biegają po fragi. Szkoda, bo to był najlepszy "realistyczny" shooter w jaki grałem.