Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 4 months later...
Posted

Przyczepię się:

1. Schaboszczak

2. Dział

3. Jak nie umie szukać w komisie, to... Takie rzeczy na PW.

4. To shit. Bez teflon-fixa do niczego się nie nadaje, z fixem jest troszkę lepiej. Otworzyłem cylinder (jupi, a jednak się da!), naprawiłem złamaną plasticzaną prowadnicę, uszczelniłem głowicę. Mogło być pięknie, ale ten poryty BAX tylko wkurza - stockowa gumcia zamarza nawet na plusie, a poza tym przepuszcza mi na styku z dyszą. Tylko tam, bo wszędzie indziej nawaliłem teflonu, a w tym miejscu się nie da. Komora to kopia z VSR, więc nie ma dystansera, tylko docisk. Który jest krzywy. Szykuję się do zrobienia normalnego otworu w lufie i założenie czarnej systemy/guardera. Spiłuję "ząbki" z docisku i przykleję dystanser, najlepiej typu H. I może wtedy coś z tego będzie.

Posted

Ostatnio PDI wypuściło komory do VSR, więc może się pojawić trochę komór od BAR10 albo nawet VSR w komisie. Ciekawe czy podeszłaby. A jak wygląda gumka w tej replice? Taka jak w VSR czy jakaś niestandardowa?

Anyways, powodzenia w projekcie. :D

Posted

Niestandardowa. Ale od VSR powinna podejść po zdjęciu plastikowej nakładki na koniec lufy. I zrobieniu w stockowej lufie opisanego już wycięcia/wsadzeniu precki.

Komora patrząc po zdjęciach to kopia tej z VSR, więc na 99% podejdzie.

Na razie było małe malowanko i szlifowanie tyłu receivera, żeby weszły śrubki trzymające tył cylindra. Bo cylinder mi się nie chciał dopchnąć do końca i przez to była nieszczelność na styku dyszy i kołnierza.

Jeśli niedługo będę miał czas (wątpię) i coś ciekawego osiągnę (jeszcze bardziej wątpliwe), to założę nowy temat o m6, gdzie wszystko opiszę i wrzucę sweetfocie :wub:

Bo istniejące już tematy to schaboszczaki, w dodatku pełne pierdołów.

A MOGŁEM KUPIĆ AEGA!!! :sciana:

PS Słyszałem o komorach PDI, regularnie czytam temat o VSR-kach.