Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jeśli nie chcesz go powiesić na ścianie, to nie kupuj. Więcej z nim problemów niż pożytku.

Jako mało doświadczony w temacie - mogę zapytać dlaczego ? Faktycznie taki problematyczny?

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Stockowa replika działa całkiem dobrze, niestety po modyfikacjach wszystko zaczyna się sypać.

Wymiana lufy na promyka i gumki na Systeme skończyła się niesamowitymi cyrkami, zacytuję AnRa: "Zdziwiło mnie to, bo coś takiego widzę pierwszy raz. Replika ma na chrono 445-450 fps a wali... Źle." Dopiero zmiana komory pomogła.

Szkielet jest tragicznie podparty przez co poszedł po 3-4 paczkach kulek na SP120 z borkiem Guardera, drugi JG pękł po podobnym przebiegu.

Replika jest cudownie wykonana, ale nie kupiłbym jej drugi raz.

Posted

To bardzo ciekawe. Sam mam scara H VFC, z precką Promyka, gumką Systemy, SP130 na alu głowicy tłoka. Przy 470fps strzela wręcz cudownie. W planach 600fps.

Wystarczy znać parę knifów i robienie tej repliki jest przyjemne.

Posted

Jestem właśnie na etapie szukania swojej pierwszej repliki i choć ten SCAR urzekł mnie wyglądem to czytam o nim tyle dobrego co i złego. Muszę przyznać, że to nie jest to czego oczekiwałoby się po replice za ponad 2k.

Bo reasumując, wygląda dobrze i działa dobrze... aż przestanie ;) potem żadna modyfikacja nie przynosi spodziewanych efektów bo wszystko trzeba docinać, kombinować, dosztukowywać.. Mylę się?

Posted

Mylisz się.

Jak ktoś umie robić te scary, to nic nie musi docinać, kombinować i takie tam duperele. Składa i jest. Po prostu.

Aczkolwiek mało kto umie je składać, na tym polega cały flame ;)

• 2 months later...
Posted

A ja mam nieco inne zapytanie. Jak można rozwiązać fakt iż zniszczeniu uległa zębatka od zmiany trybu ognia? Ów zębatki nigdzie nie można dostać...

• 3 years later...