Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Poczytałem temat i kilka ciekawych uwag się dowiedziałem, aczkolwiek mam pytanie dla osób, które już są po tuningu.

Zamówiłem Scar L VFC III generacje na Specshopie- jedyne miejsce gdzie była. I tutaj pytanie ponieważ zanim do mnie przyjedzie chciałby zrobić jej tuning na m120/130. Co warto wymienić aby służyła długo- nie zależy mi na wysokim rofie itd.- maks 1000zł- chciałbym coś konkretnego wybrać aby zrobił to Spec albo wysłać np do CASG.

Dodatkowe pytania- czy jak dołożę tłumik dźwięku standardowy do tego Scara to czy zmieszczę 407mm lufę- opcja że robię wersje CQC+ tłumik (przy okazji jakie są różnice jakościowe między tłumikiem Elementa/ G&G i VFC , po za tym że od lewej do prawej idzie cena w górę? ).

Rozumiem, że największym problemem tego Scara jest dysza, która jest niestandardowa i nie da się dobrać innej?

Ostatnia sprawa to magazynki w TAN midcapy 120- czy ktoś ma pojęcie gdzie można je kupić ? albo może ma ktoś jakieś na stanie do zbycia w dobrym stanie to chętnie kupię :)

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

do L chyba idzie zwykła dysza, natomiast do H idzie dłuższa z tego co kojarze.

Zgadza się.

Wersja Mk16 ma dokładnie identyczną dyszę jak każde inne M4/M16 w standardzie.

W wersji Mk17 problem jest z dyszą - jest nie BU, nietypowa, długa. Ludziki coś dopasowywali, ale zawsze trzeba było obróbką się ratować.

Posted

Jeśli chcesz wrzucić do SCARa m120 to wystarczy wymienić prowadnicę sprężyny i łożyska na metalowe (w I gen. były plastiki, nie wiem jak w III), silnik spokojnie to pociągnie na 9,6V Sanyo przy przyzwoitym ROFie.

Przy m130 wypadałoby wymienić głowice tłoka (ewentualnie wrzucić borka) i tłok.

Co do pytania dodatkowego to przy wersji CQC i tłumiku Elementa lufa 407mm kończy się równo z nim, nic nie wystaje.

• 1 year later...
Guest Jedi Knight
Posted (edited)

http://www.specshop....en._III_-_Black

Podaje Link by dokładnie pokazać oco pytam. Więc czy systema GB V2 z M170 wchodzi tam?

http://www.arniesairsoft.co.uk/reviewpost/showproduct.php/product/787/cat/16 - patrząc na te zdjątka, widze że GB jest zwykłe v2. Więc powinnowejść.

Czyli gdyby przełożyć dysze i ewentualnie głowice cylindra plus cylinder, zeby pasiło, mogłby śmigać na tej m170.

Edited by Jedi Knight
Guest gecko123
Posted (edited)

Zmieniasz tylko płytkę selektora i powinno pasować.

Inną kwestią jest to, czy komuś potrzeba M170 w szturmówce.

Edited by gecko123
  • 2 weeks later...
Posted

Przypomnijcie mi proszę bo się swojego pozbyłem jakiś czas temu i chyba ponownie zachoruję czy scar L/H mają niestandardową komorę Hop siup czy da się może włożyć innych firm? Z tego co pamiętam prosta plasticzna była.

Guest gecko123
Posted

Podobno idzie wpasować 2 częściowe komory od Mek, AnR coś kiedyś o tym mówił.

• 1 month later...
Posted

Dzięki za odpowiedź, a tak zapytam- do długości lufy którą mam aktualnie czy do długości stock'owej lufy?

Hehe, szkoda gadać. Dzisiaj wziąłem się za przesmarowywanie GB ( należało już się ), podczas "prac" cylinderek pofrunął na ziemię a zaraz zanim odważnik 0,5kg i trochę go zniekształcił :).

• 1 year later...
Posted

Odgrzebuję kotleta.

Czy tuningował ktoś kiedyś SCAR'a H MK17 VFC na 500+? Ogólnie niezależnie jakiej sprężyny nie dam (SP130, M135, SP140) nie da się przebić magicznej granicy 500fps. Rozumiem, że jest to problem ze stabilizacją szkieletu w body - na SP130 jest identyczny wynik jak na SP140, na M135 minimalnie więcej fps.

Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie, czy muszę sam wymyśleć patent?

Pozdr.

• 3 weeks later...