Solty Posted September 23, 2010 Report Posted September 23, 2010 (edited) Witam Widziałem kilka tematów o VFC i G&P jednak, żaden nie daje mi odpowiedzi na pytanie, które repliki lepsze. Według Airsoft G.I którego filmiki można zaobserwować na YouTube. VFC ma bardzo dobrej jakości repliki produkowane w Tajwanie, co z resztą potwierdzają komentarze typu "I love VFC" albo "VFC 4ever", jedyne z czym się go porównuje to KWA i czasem G&G. Jednak gdy wchodzę na polskie fora dyskusyjne okazuje się, że najlepszą firmą jest G&P z Hongkongu, a VFC jakoś jest pomijane. Bardzo podoba mi się wykonanie Replik VFC dlatego moje główne zapytanie: Które lepsze VFC czy G&P? Chodzi mi o wnętrze, bo wiem że wyglądem i autentycznością VFC niszczy G&P. Proszę o odpowiedzi ze strony osób które same posiadają VFC bądź G&P. Nie chce widzieć odpowiedzi typu "Mam cyme, ale mój kolega ma CA i twierdzi, że G&P/VFC to zło" ok? Repliki: http://www.casg.pl/product-pol-896-Przedsprzedaz-VFC-E-Series-M4-Tactical-Carbine-nowa-generacja-.html http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1444 Proszę o szybką reakcję. Pozdrawiam Solty Edited September 23, 2010 by Solty Quote
Ijet Posted September 24, 2010 Report Posted September 24, 2010 (edited) Chodzi mi o wnętrze, bo wiem że wyglądem i autentycznością VFC niszczy G&P. Kolego, G&P (i KA) to najlepiej odwzorowane eMki wśród klasycznych AEGów... G&P posiadałem i długo miałem. Edited September 24, 2010 by Ijet Quote
Solty Posted September 25, 2010 Author Report Posted September 25, 2010 (edited) Miałem w łapie G&P od kumpla i nie nie jest "super odwzorowane"(brak działającego zamka, bolt catch i release, dust cover trzeba otwierać ręcznie) i przypominam iż miało być o wnętrzu repliki a nie o jej wyglądzie zewnętrznym. Tym bardziej, że zmierzać to będzie jedynie do wstawiania emotikonów na pół strony A4 i Face palmów. Więc sprecyzuj ile miałeś replikę,jaki to był model, jakie usterki cię napotkały i po jakim czasie(jeśli w ogóle wystąpiły) itp. Jako posiadacz G&P powiedz co w niej jest niezawodnego, a co często się psuje. Pozdrawiam Solty Edited September 25, 2010 by Solty Quote
Maza94 Posted September 25, 2010 Report Posted September 25, 2010 Wykonanie G&P owszem dobre, wręcz znakomite, co do bebechów to nie polecam, sam mam GB G&P 8mm (kiedyś nie grzebany, totalny stock): na pierwszej strzelance: poleciały mi tłok, głowica tłoka i zębatka, za jakiś czas tłok żółty CA też poszedł, a teraz niedawno silnik M120 G&P i batka. Quote
Ijet Posted September 25, 2010 Report Posted September 25, 2010 Miałem w łapie G&P od kumpla i nie nie jest "super odwzorowane"(brak działającego zamka, bolt catch i release, dust cover trzeba otwierać ręcznie) Pozdrawiam Solty A to wybacz, bo myślałem, że chodzi Ci o odwzorowanie autentycznego karabinka wojskowego M4A1 a nie o wariacje na jego temat. W takim razie faktycznie G&P nie posiada bajeru w postaci imitacji mechanizmu zwalniania zamka, natomiast w nowych modelach G&P klapka wyrzutnika jest cały czas otwarta, a imitację zamka odciągamy rączką przeładowania. Tak czy inaczej, G&P Niszczy VFC w takich detalach jak oznaczenia ostrego oryginału, czy kształt kolby LE. Co do użytkowania to poczytaj wątek o G&P, ja powiem tyle - 3 miesiące - zjarane styki i wymiana okablowania - po pół roku wymian zębatek połamanych - potem jeszcze jedna wymiana kabli i mosfet, po 2 latach użytkowania i nieudanym tuningu smierć w obłokach dymu - przesiadka na KWA. Paradoksalnie stockowy tłok przeżył replikę (kilkadziesiąt tysięcy kulek), a ostanio znalazł nowy dom. Quote
Solty Posted October 2, 2010 Author Report Posted October 2, 2010 Słyszałem ze magi od firmy Boyi/PJ pasują do G&P, a wie ktoś czy pasują one do replik VFC? Mogą być inne magi tylko z kategorii tanich (30-50zl). Pozdrawiam Solty Quote
tolo59 Posted October 15, 2010 Report Posted October 15, 2010 Zależy czy chodzi ci o midy-capy, low-capy, czy hi- capy. Mam eMkę z G&P i mam 5 magów: - 2 metalowe midy z CA, pasują świetnie, dobrze podają. - 1 mid z G&P, pasuje świtenie, podaje dobrze, lepiej wykonany od CA - Jeden hi-cap z AGM, pasuje całkiem nieźle po przeróbce, podaje kulki bez bproblemów, wykonanie dość kiepskie - 1 Hi-cap z Boyi pasuje dobrze, podaje też, wykonienie nie jest mistrzowskie, ale lesze jak w AGM. Za te 50 zł poszukaj produktów MAG'a. Quote
_Iceman_ Posted October 18, 2010 Report Posted October 18, 2010 Ja mam emke z Vfc i magi Boyi/PJ pasują. Trochę sie chwieją w gineździe, ale pozatym są ok. Quote
Solty Posted October 20, 2010 Author Report Posted October 20, 2010 Dziękuje o to mi chodziło :D Quote
Recommended Posts