Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Zastanawiam się nad zakupem bocznej repliki, pewnie będzie to Glock (nie wiem jeszcze który wariant) i na pewno KSC/KWA. Niejasna jest dla mnie sytuacja z ofertami w różnych sklepach w polsce, a do tego nie jestem zabardzo w temacie stąd pytania:

1. W kojocie są Glocki KSC opisane jako "nowa wersja". Co oznacza w tym przypadku "nowa". Czym te "nowe" różnią się od "starych"? Czy chodzi tu o to samo co w przypadku system7 w innych modelach?

2. Czy te Glocki są KSC bo mają oznaczenia, czy może to jednak KWA bo oznaczenia nie są zgodne z oryginalnymi?

3. Jeżeli to są KSC to czy ta "nowość" odnosi się tylko do KSC czy również do dostępnych w polsce KWA?

4. Jak odróżnić nowe od starych? Czy jest jakiś sposób poza sprawdzeniem daty produkcji na opakowaniu (jeżeli takowa jest)? Czy może jest tak że wszystkie dostępne w polsce KSC/KWA są tymi nowymi wersjami?

Posted

Jak byś poszukał to byś znalazł odpowiedzi na wszystkie pytania.

Ad.1 W tej nowej wersji jeżeli dobrze pamiętam przerobili jakieś tam pierdoły. Nawet obsługa Coyota nie wie do końca co jest w nich takiego nowego.

Ad.2 Glocki od KSC mają oznaczenia. A od KWA/KSC nie mają oznaczeń, mają goły zamek. Na tym polega różnica.

Ad.3 Raczej nie ponieważ pod względem technicznym są to takie same repliki, różnią się jedynie oznaczeniami na zamku i ceną.

Ad.4 Tak jak pisałem w Ad.1 nawet obsługa Coyota nie jest w stanie dokładnie powiedzieć co jest nowe w tych glockach.

Poza tym Glocki od KSC są jedynymi ich gaziakami bez SYSTEM 7, w całej reszcie produktów pojawia się owy system 7. Glocki od KSC/KWA są na tyle udane że nawet bez system 7 nie syfonują tak szybko ja inne repliki z system 7, są bardzo oszczędne ponad 2 magazynki na jednym ładowaniu. Więc po co mieli by poprawiać to co już i tak jest bardzo dobre. Sam się przymierzam do kupna Glocka od KWA albo jak dobrze to od KSC.

• 2 months later...
Posted

nie wsadzili tam system 7 bo nie bardzo się da. Bo klocki KSC czy KSC/KWA nie są wcale rewelacyjne.

Mam 2 KWA (jeden z metolowym zamkiem GP, drugi stock i to złożony z części z odzysku, kupionych za grosze) i żaden obecnie nie sprawia problemów.

Przy Glockach KSC i KWA należy zwracać uwagę na część bodajże nr 10 (ta plastikowa "rampa" po której kulki z magazynka wsuwane są do komory Hop-Up). Lubi się ona obłamać przy stosowaniu marnej jakości kulek... naprawdę marnej.. :)

Nowego KSC bym nie brał ze względu na.... oznaczenia. W starej wersji byly (przynajmniej na zamku) zgodne w oryginałem. Nowe KSC to jakaś porażka pod tym względem.

Jeśli zależy Ci na oznaczeniach, to chyba lepszym rozwiązaniem jest zakup KWA, a potem metalowego zamka z oznaczeniami (np od G&P).