Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Szkoda kasy. Mała średnica optyczna ,słaby kontrast i rozmyta plamka. lepiej poszukać dedykowanego montażu i kupic porządniejsze koli.

Wychodzi arend przysłowie "Gadaj z osłem, to cię osra"... :wink:

Pozdrawiam.

Posted

Oczywiście wziąłem pod uwagę odpowiedź arenda, ale problem w tym, że nie ma NIGDZIE porządnych kolimatorów dedykowanych dla g3. Wszystkie, które znalazłem kosztowały około 80zł i były produkcji chińskiej. No cóż... Mogłem kupić jakąś emczwórkę oblepioną RIS-ami i wtedy bym nie miał problemu ze znalezieniem i dopasowaniem akcesoriów dobrej jakości.

Posted (edited)

Nie możesz kupić SZYNY, na którą zamontujesz normalną optykę? :wink: Zresztą nie wiem czy kolimatory G&P są dobrej (firmowej) jakości... Szyna to jest 30-60zł i kupujesz normalny kolimator. Wątpię nawet czy jest taka wersja ostra tego koli, jak już to nikt tego nie używa. Bardziej lunety Hensoldt'a.

EDIT: Literówka.

Pozdrawiam.

Edited by grzechotnik
Posted

Sorry, ale nie załapałem od razu o co chodzi. Grzechotnik, mógłbyś być bardziej wyrozumiały dla nowego, a nie wyjeżdżać z jakimiś wiejskimi przysłowiami.

Co do jakości firmy G&P to bazowałem na informacjach z forum:

http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/71513-s-acog-gp-puszka-anpeq-15-tan-2xeotech-552/page__hl__kolimator+ (punkt 3)

Jak założę szynę z niskim montażem to celownik kolimatora będzie "nachodził" na muszkę?

Posted

To się nazywa "co-witness". Aimpoint + niski montaż i powinno być. Do Aimpointa CompM(L)2 musisz mieć też niski montaż. Z mojego riserczu wynika, że żadna firma zajmująca się ASG nie robi niskich montażu LaRue, ale są takie chińskie za 30zł i powinno być git.

Określ się cenowo.

Pozdrawiam.

Posted

To jaka jest różnica w strzelaniu z kropką kolimatora na muszce, a strzelaniu z kropką ponad muszką? Który sposób jest wygodniejszy/celniejszy?

Bo ja myślałem, że ten "co-witness" to efekt niepożądany i pytałem się aby go uniknąć :wink: