Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Siema

Mam problem z magazynkiem w colcie 1911 WE (P14) z magiem na CO2 po wystrzeleniu całego maga(no nieraz półtora maga) uchodzi cały gaz myślałem że to coś z zaworem maga dlatego go wykręciłem i nasmarowałem olejem sylikonowym po wkręceniu go ponownie i wkręceniu nowej kapsułki CO2 gaz w ciągu 0.5s uciekł (otworem na górze maga nie zaworem).Pytam więc jak powinno się dokręcać taki zawór ?

• 2 months later...
Posted

Siema

Mam problem z magazynkiem w colcie 1911 WE (P14) z magiem na CO2 po wystrzeleniu całego maga(no nieraz półtora maga) uchodzi cały gaz myślałem że to coś z zaworem maga dlatego go wykręciłem i nasmarowałem olejem sylikonowym po wkręceniu go ponownie i wkręceniu nowej kapsułki CO2 gaz w ciągu 0.5s uciekł (otworem na górze maga nie zaworem).Pytam więc jak powinno się dokręcać taki zawór ?

To proste - w zależności od warunków pogodowych, a raczej temperatury (wł gazów przy różnych temperaturach są inne. Przy wyższych temperaturach np 20`C oddasz więcej strzałów np 2 magazynki zaś w niskich np 0`C oddasz np 20 strzałów i po gazie).

To że odrazu gaz ci wyleciał to jest to że nasmarowałeś uszczelkę smarem i po wkręceniu teleskop od zaworu nie wrócił do swojej pozycji. Gaz przy wysokim ciśnieniu znalazł sobie drogę ucieczki. Wystarczy pociągnąć w takiej sytuacji (ten teleskop od zaworu) jakimiś szczypcemi lub czymś innym do siebie tj w pozycję zamkniętą i będzie ok. Bez załadowanego gazu nie radzę strzelać na sucho - dopiero po oddaniu kilku strzałów z gazu - uszczelka ze smarem ustabilizuje się)

pozdrawiam

mam nadzieje że głupot nie popisałem :P