Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Chcialem sie spytac, szybki temat, jakiego sprzetu uzywaja aktorzy grajacy rangersow w filmie Black Hawk Down Ridleya Scotta (Helikopter w ogniu)

Z tego co zauwazylem wiekszosc ma alice'a z szelkami H badz Y, kamizelki TLBV, grenadiera itp.

Sam nie wiem takich rzeczy:

Jakie helmy maja rangersi (ten standardowy USA ale nie wiem jak sie nazywa - moze to fritz z pokrowcem pustynnym?). Delta ma pro-teci.

Nie wiem tez jakich kamizelek uzywaja znowu rangersi. To na co zakladaja samego alice'a? Jest to jakas przeciwodlamkowa PASGT? W jednym momencie filmu bylo jak zolnierz wyciaga plyty z kamizelki co by sugerowalo ze to jest worek z wkladami ale wiadomo ze wyciaganie tych plyt moze byc tylko motywem dla filmu.

Wiekszosc z Was pewnie ogladalo ten film i co niektorzy sie przypatrzyli na sprzet.

Halik

PS. Rangersi uzywaja w filmie standardowych gogli - m1974 SWD?

Z doswiadczenia wiem ze te gogle sa sredniej jakosci. Mialem kiedys takie , podobno oryginalne a parowaly niemilosiernie w krotkim czasie a wiadomo ze na polu walki zolnierz nie moze miec zaparowanych okularow. Jak to tam jest? Ja mialem syf czy oni maja? :P

Posted

Mea culpa, topic jest.

Przeczytalem caly w/w i fajnie duzo info ale nadal nie wiadomo mi jaki oni ma helm, jaka kamizelke. Mowie o rangersach - tam byla mowa glownie o Delcie.

Posted
Jakie helmy maja rangersi (ten standardowy USA ale nie wiem jak sie nazywa - moze to fritz z pokrowcem pustynnym?). Delta ma pro-teci.

Fritz + pokrowiec w six colorze

Nie wiem tez jakich kamizelek uzywaja znowu rangersi. To na co zakladaja samego alice'a? Jest to jakas przeciwodlamkowa PASGT? W jednym momencie filmu bylo jak zolnierz wyciaga plyty z kamizelki co by sugerowalo ze to jest worek z wkladami ale wiadomo ze wyciaganie tych plyt moze byc tylko motywem dla filmu.

RBA - Ranger Body Armor

PS. Rangersi uzywaja w filmie standardowych gogli - m1974 SWD?

Tak.

Posted

Jeszcze mam jedno pytanie. Jak to jest z tym calym fritzem. Jest ich kilka wersji? O ile ja wiem a pewny nie jestem to sa 3 wersje rozniace sie wykrojem dookola uszu. Jeden prawie jak pro-tec, drugi taki jak w BHD i trzeci taki SWATowski z pelnymi 'nausznikami'? :>

Posted
O to mi chodzilo ;>

I mam rozumiec ze rangersi w BHD maja wersje TC-2000 ? :)

Nie, w BHD Rangersi mają zwykłe fritze ,wyżej pokazane hełmy są dopiero wprowadzane do wyposażenia wojska amerykańskiego.

Posted

cos o kroju TC-2000 ;>

Teraz panowie, przyznac sie bez bicia ;P

Gdzie i za ile kupie noktowizor AN/PVS-7D ;> Jak juz kompletujemy to na calos a przedzej czy pozniej bede musial sie dowiedziec ze mi sie to nie uda bo cena jest rzedu 5000 dolarow :> za jeden maly ale bajerancki bajerek :>

Posted
cos o kroju TC-2000 ;>

Teraz panowie, przyznac sie bez bicia ;P

Gdzie i za ile kupie noktowizor AN/PVS-7D ;> Jak juz kompletujemy to na calos a przedzej czy pozniej bede musial sie dowiedziec ze mi sie to nie uda bo cena jest rzedu 5000 dolarow :> za jeden maly ale bajerancki bajerek :>

http://www.order-gear.com/product.asp?0=65...51&3=4194&4=653

Ewentualnie znajomy ma jeden taki, oraz kilka AN/PEQ-2 i M68 8)

Powodzenia w zbieraniu pieniążków.

Posted

Dlaczego zaraz debilne? Nikt nie ma przecież obowiązku wiedzieć. Emblemat składa się z miecza i pioruna, tworzącego znak delta (jak wygląda powinieneś wiedziec z lekcji matematyki :wink: )

Posted
Dlaczego zaraz debilne?

bo "delta" nie istnieje :twisted: cytując:"co sie tak kurwa patrzysz??nas tu nie ma" :lol:

wiec logiczne jest, że nie zobaczysz kola z delty z naszywką