Halik Posted January 8, 2005 Report Posted January 8, 2005 Witam Chcialem sie spytac, szybki temat, jakiego sprzetu uzywaja aktorzy grajacy rangersow w filmie Black Hawk Down Ridleya Scotta (Helikopter w ogniu) Z tego co zauwazylem wiekszosc ma alice'a z szelkami H badz Y, kamizelki TLBV, grenadiera itp. Sam nie wiem takich rzeczy: Jakie helmy maja rangersi (ten standardowy USA ale nie wiem jak sie nazywa - moze to fritz z pokrowcem pustynnym?). Delta ma pro-teci. Nie wiem tez jakich kamizelek uzywaja znowu rangersi. To na co zakladaja samego alice'a? Jest to jakas przeciwodlamkowa PASGT? W jednym momencie filmu bylo jak zolnierz wyciaga plyty z kamizelki co by sugerowalo ze to jest worek z wkladami ale wiadomo ze wyciaganie tych plyt moze byc tylko motywem dla filmu. Wiekszosc z Was pewnie ogladalo ten film i co niektorzy sie przypatrzyli na sprzet. Halik PS. Rangersi uzywaja w filmie standardowych gogli - m1974 SWD? Z doswiadczenia wiem ze te gogle sa sredniej jakosci. Mialem kiedys takie , podobno oryginalne a parowaly niemilosiernie w krotkim czasie a wiadomo ze na polu walki zolnierz nie moze miec zaparowanych okularow. Jak to tam jest? Ja mialem syf czy oni maja? :P Quote
Sharpek Posted January 8, 2005 Report Posted January 8, 2005 Było troche o sprzęcie z BHD tutaj: http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=8445...5&highlight=bhd Pozdrawiam :) Quote
Halik Posted January 8, 2005 Author Report Posted January 8, 2005 Mea culpa, topic jest. Przeczytalem caly w/w i fajnie duzo info ale nadal nie wiadomo mi jaki oni ma helm, jaka kamizelke. Mowie o rangersach - tam byla mowa glownie o Delcie. Quote
Minimal Posted January 8, 2005 Report Posted January 8, 2005 Jakie helmy maja rangersi (ten standardowy USA ale nie wiem jak sie nazywa - moze to fritz z pokrowcem pustynnym?). Delta ma pro-teci. Fritz + pokrowiec w six colorze Nie wiem tez jakich kamizelek uzywaja znowu rangersi. To na co zakladaja samego alice'a? Jest to jakas przeciwodlamkowa PASGT? W jednym momencie filmu bylo jak zolnierz wyciaga plyty z kamizelki co by sugerowalo ze to jest worek z wkladami ale wiadomo ze wyciaganie tych plyt moze byc tylko motywem dla filmu. RBA - Ranger Body Armor PS. Rangersi uzywaja w filmie standardowych gogli - m1974 SWD? Tak. Quote
Halik Posted January 8, 2005 Author Report Posted January 8, 2005 Jeszcze mam jedno pytanie. Jak to jest z tym calym fritzem. Jest ich kilka wersji? O ile ja wiem a pewny nie jestem to sa 3 wersje rozniace sie wykrojem dookola uszu. Jeden prawie jak pro-tec, drugi taki jak w BHD i trzeci taki SWATowski z pelnymi 'nausznikami'? :> Quote
Berserker Posted January 8, 2005 Report Posted January 8, 2005 ja wiem a pewny nie jestem to sa 3 wersje rozniace sie wykrojem dookola uszu. To raczej MICH a nie FRITZ Quote
Halik Posted January 8, 2005 Author Report Posted January 8, 2005 O to mi chodzilo ;> I mam rozumiec ze rangersi w BHD maja wersje TC-2000 ? :) Quote
Zerg Posted January 8, 2005 Report Posted January 8, 2005 nie, Rangersi w BHD uzywali hełmow Fritz a nie MICH Pozdrawiam Quote
Berserker Posted January 8, 2005 Report Posted January 8, 2005 O to mi chodzilo ;> I mam rozumiec ze rangersi w BHD maja wersje TC-2000 ? :) Nie, w BHD Rangersi mają zwykłe fritze ,wyżej pokazane hełmy są dopiero wprowadzane do wyposażenia wojska amerykańskiego. Quote
Halik Posted January 8, 2005 Author Report Posted January 8, 2005 cos o kroju TC-2000 ;> Teraz panowie, przyznac sie bez bicia ;P Gdzie i za ile kupie noktowizor AN/PVS-7D ;> Jak juz kompletujemy to na calos a przedzej czy pozniej bede musial sie dowiedziec ze mi sie to nie uda bo cena jest rzedu 5000 dolarow :> za jeden maly ale bajerancki bajerek :> Quote
Punisher Posted January 9, 2005 Report Posted January 9, 2005 cos o kroju TC-2000 ;> Teraz panowie, przyznac sie bez bicia ;P Gdzie i za ile kupie noktowizor AN/PVS-7D ;> Jak juz kompletujemy to na calos a przedzej czy pozniej bede musial sie dowiedziec ze mi sie to nie uda bo cena jest rzedu 5000 dolarow :> za jeden maly ale bajerancki bajerek :> http://www.order-gear.com/product.asp?0=65...51&3=4194&4=653 Ewentualnie znajomy ma jeden taki, oraz kilka AN/PEQ-2 i M68 8) Powodzenia w zbieraniu pieniążków. Quote
Brymer Posted January 9, 2005 Report Posted January 9, 2005 wielkie czerwone D - jak debilne pytanie Quote
Cybul Posted January 9, 2005 Report Posted January 9, 2005 Jakie maja naszywki panowie z Delty? Wielka litera Delta na plecach przeszyta 149 piorunami i wrona na gorze. Quote
Bulva Posted January 9, 2005 Report Posted January 9, 2005 Dlaczego zaraz debilne? Nikt nie ma przecież obowiązku wiedzieć. Emblemat składa się z miecza i pioruna, tworzącego znak delta (jak wygląda powinieneś wiedziec z lekcji matematyki :wink: ) Quote
Halik Posted January 9, 2005 Author Report Posted January 9, 2005 Dlaczego tak jest ze glupie pytanie powoduje wieksze zainteresowanie jak to... no conajmniej mniej glupie ;> Quote
Brymer Posted January 9, 2005 Report Posted January 9, 2005 Dlaczego zaraz debilne? bo "delta" nie istnieje :twisted: cytując:"co sie tak kurwa patrzysz??nas tu nie ma" :lol: wiec logiczne jest, że nie zobaczysz kola z delty z naszywką Quote
Bulva Posted January 9, 2005 Report Posted January 9, 2005 ty to wiesz, on nie wiedział, ale nie czyni to z nikogo debila. Quote
Mariusz_Piwowar Posted January 9, 2005 Report Posted January 9, 2005 Randall Shughart ma na mundurze taka naszywke.: http://www.nightstalkers.com/tfranger/memo...orial/shughart/ To chyba Special Operations Command. Quote
Hargin Posted January 9, 2005 Report Posted January 9, 2005 ty to wiesz, on nie wiedział, ale nie czyni to z nikogo debila. czasami wystarczy pomyslec 8O Quote
Kapral Posted January 9, 2005 Report Posted January 9, 2005 bo SFOD D podlega pod SOCOM, tak samo jak nightstalkers, SFGA czy tam rangersi Quote
Mariusz_Piwowar Posted January 9, 2005 Report Posted January 9, 2005 Hehe ja to wiem Ty to wiesz Kapral a teraz juz cały świat :wink: Quote
Iwan Posted January 10, 2005 Report Posted January 10, 2005 z tego co sie orientuje to ten sam temat poruszył Abusajev i tyle Quote
Recommended Posts