Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, mam zamiar w dalekiej przyszłości (jak uzbieram kasę) zakupić replikę gazową z rodzinki 1911. Zastanawiałem się nad tymi dwoma modelami:

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP..._Limited_Editon

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...Limited_Edition

Oba mnie interesują tylko, że niezbyt znam się na Socom Gear. Oba pewnie są identyczne w środku, ale interesuje mnie czy firma jest solidna. Tak na prawdę chcę ją sobie kupić aby fajnie wyglądała. NOVAK ma ładne dwu tonowe wykończenie, ale i M.E.U. też nieźle wygląda.

Proszę was o informację dotyczącej tej firmy, oraz jaką replikę powinienem sobie wybrać.

Posted (edited)

wg mnie obie repliki to praktycznie ta sama giwerka tylko zewnętrznie się różnią lekko , a socom gear to tak jakby WE tylko z oznaczeniami (WE nie zawsze je posiada a jeśli już je ma to cenowo wychodzi podobnie jak SG) i SG ma może lepsze wykonanie i dodatkowe bajery (tłumiki, smycze, ładniejsze pudła/walizy zamiast pudełek ) , na twoim miejscu zapytałbym się o NOVAKA czy jeszcze będzie w ofercie sklepu dostępny jeśli chcesz mieć nadal wybór między tymi dwoma co podałeś (ale marne szanse bo jak napisali "limited edition" czyli możliwe że już ich nie będzie)

edit:

co do wyboru kwestia pojemności portfela i estetyki (jak wyżej- to tak naprawde ta sama giwera)

Edited by sjzmisiek
  • 3 months later...
Posted (edited)

Witam, ja jestem szczęśliwym właścicielem tego pięknego czarno-srebrnego Novak'a i złego słowa o nim nie powiem. Gdybym jeszcze raz miał wybierać, to wybrałbym go jeszcze raz.

PS 2 kolorowy wzbudza duże zainteresowanie wśród ludzi:)

Edited by Martini3g
Posted

Miałem 1 opcję i nie polecam, jeśli strzelasz intensywnie to długo nie pociągnie. Poza tym jak już coś się posypie to części brak...

A ta 2 replika to praktycznie to samo więc...

• 7 months later...
Posted (edited)

sory, że odkopie ale tylko krótkie pytanie

czy do socom gear dopłaca sie [w porównaniuy do WE] wyłącznie ~ 200zł za te "licencje" czy znajdzie sie tam też lepszy lakier, ZnAl, itp?

Edited by fooze
Posted

Sorry, że odkopie ale tylko krótkie pytanie

Czy do socom gear dopłaca sie [w porównaniu do WE] wyłącznie ~ 200zł za te "licencje" czy znajdzie sie tam też lepszy lakier, ZnAl, itp?

Tak klepią je w tej samej fabryce dla Socom Gear...

I nie warto wydawać takiej kasy na lipną replikę, za te pieniądze spokojnie TM znajdziesz.

Posted

problem w tym, że TM + konwersja jest warta więcej niż moje autko :D

ale dzięki za odpowiedzi, po raz kolejny wychodzi na to że 1/3 ceny produktu to "logo" :(