Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4A1 ICS FULL METAL czy M4A1 G&P v.8mm łożyska

Recommended Posts

Posted

Witam!Mianowicie mam 1200zł na replikę i nie wiem co wybrać m4a1 ICs czy m4a1 G&P gdyż obydwie repliki wydają się być kuszące....

Replikę chce kupić na lata i wsadzić w nią troszkę Mocniejsze bebechy....Oczywiście z niezbyt dużym nakładem finansowym...

Wstępnie jestem nastawiony na G&P gdyż jest to ponoć bezawaryjna firma lecz nie wiem czy podoła ona moim oczekiwaniom

Daje link do M4A1 G&P:

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3872

Daje link do M4A1 ICS FULL METAL:

http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=512

Proszę o szybkie odpowiedzi co byście kupili gdyż zależy mi na czasie... :uśmiech:

Posted

ICS

dla potwierdzenia sam sobie przeczytaj temat o ICSie bezawaryjna praca przez długie lata, GB który wytrzymuje M150, rewelacyjna komora HU, dwudzielny GB z możliwością szybkiej wymiany... tak można bez końca

Posted

Też polecam ICS.

Kupiłem swoją emkę też na zbrojowni i jestem bardzo usatysfakcjonowany.

Jedynym minusem jest materiał tego chwytu przedniego(słaby,błyszczący się plastik)

Posted

A długo macie już te ICS-y.Moi znajomi polecali mi G&P tylko wersje z 8mm łozyskami...ponoć Mocna ale ta cena 1150 i ze nie dostępna to mnie odpycha....A wogóle to ICS jest tańszy i lepszy z GB bo ta dwudzielność...hmmm :uśmiech: :lol:

I jak sami widzicie chodzi tu również o kase...ja nie mam az tyle ale ponoć osiągi obu replik są na poziomie MAXXX..

Prosiłbym o wiecej opini jeśli to możliwe

JAk narazie 2-0 dla ICS'a

• 3 months later...
Posted

Nie chce powtarzać poprzedników, ponieważ powiedzieli wszystko co ważne.

Nie mogę wypowiedzieć się w sposób porównujący te repliki, ponieważ G&P nie trzymałem w rękach.

ICS'a posiadam od 2 miesięcy i jest fajne, przeszła test w "boju" i się sprawdziła. Jestem bardzo miło zaskoczony.

Zasięg ma przyzwoity, lecz polecam wymienić gumkę hop up na sylikonową.

Najlepiej abyś wziął jedną i drugą do ręki, przestrzelił, i sam dopasował jaką wolisz.

Posted

Witam! Podepnę się pod temat jako że dziwnym trafem jestem w identycznej sytuacji i właśnie ten ICS wpadł mi w oko. Mam pytanie odnośnie jego zakupu: czy w zestawie jest ładowarka i akumulator (jeśli nie to jaki polecacie) oraz jaki jest jego zasięg faktyczny. Pozdrawiam!

Posted

Posiadam ICS jest z niego bardzo zadowolony ale miałem okazje strzelać z g&p to różnice jakie zauważyłem to g&p jest cisza bez tłumika a mój ICS z tłumikiem. A druga różnica to w g&p selektor ognia lepiej chodzi. Ale mimo to polecam ci ics.

Posted

wykonanie- g&p

osiągi (zasięg, skupienie, rof w stocku)- g&p

Możliwości tuningu- ics

łatwość przeprowadzenia tuningu- ics

kompatybilność z częściami zewnętrznymi (risy, korpusy)- g&p

Jak dla mnie wygrywa tu g&p i tego należało by się trzymać, z drugiej jednak strony przy naprawdę mocnym tuningu ics wydaje się być dużo lepszy, więc jeśli biegasz TYLKO po lesie postaw na ics, jest naprawdę niezawodny dzięki swoim bebechą połączonym z bardzo słabym springiem.

Z drugiej strony jesli często uczestniczysz w grach cqb g&p będzie lepsze, masz możliwość dokupienia najtańszych risów i wsadzania ich bez przeróbek.

Mam znajomych którzy ze stockowej emki g&p + tania precka wyciągali po 400fps.

Decyzja należy do Was, mam tylko nadzieję że trochę pomogłem.

Jeśli znajdziesz vfc w podobnej cenie możesz się też nad nim zastanowić, jest ogolnie porównywalny z g&p.

Z kolei jesli zależy Wam na TANIM tuningu na STOCKOWYCH częściach zaskoczyć może KWA.

Posted

Bardzo częsty problem w wyborze emki ;-) , z moich skromnych obliczeń wynika, że jeśli chcesz bawić się zarówno w lesie jak i na budynkach to dobrze wyjdziesz kupując ics-a. Jeżeli szukasz repliki tylko do lasu to g&p, a jak na cqb to KA. wyszło mi, że zrobienie icsa na cyc glanc z dwoma górnymi częściami gearboxa i dodatkami wychodz i tak samo jak dwie repliki g&p(do lasu) i KA( na budynki). Więc obojętnie co kupisz to bedzie dobrze ;-)

Posted

Moim zdaniem wybrałbym ICS'a - pytanie tylko gdzie będziesz go kupował, bo między Zbrojownią, Allegro a Madonion jest 300zł różnicy. Do ceny repliki musisz dodać min. 200zł - mam nadzieje, że wiesz - na baterię i ładowarkę.

G&P jest chwalone za wygląd i mocny GB - ale przy tuningu trzeba wymienić całe wnętrzności. Paradoksem, że w G&P nic nie działa - aby dostać się do HU to pazurem trzeba otwierać klapkę. W ICS'e jest więcej atrakcji - zwalniacz sprężyny, dwudzielny GB czy rączka przeładowania otwierająca klapkę od wyrzutnika łusek. Moim zdaniem ICS jest bardziej rozwojowy.

Tu dodał bym jeszcze KWA, ale nie pytałeś o nią więc nie mieszam.

Posted

Po części masz racje, ale ics nie ma tak dopracowanego korpusu, brak oryginalnych oznaczeń, a jak kupisz z risami to są one bez oznaczeń, a peq jest nie peq.

To jest trudny wybór, zgodze się. Szkoda, że ics ma patent na ten gearbox, bo jakby złączyć te dwie konstrukcje to powstałby istny szatan( w pozytywnym sensie). Co kto woli, ja stawiam na realizm, inni na wygodę, demokracja ;-)

Posted (edited)

Mam ICS od 4 miesięcy. Zrobiłem go na HK 416, miałem tylko jedną awarię gdy wyleciał mi dystanser gumki hop up (z mojej winy). Zasięg jest jak najbardziej ok, ale cieżko porównać z AK Cymy 430fps. Z tego powodu zmieniam spręzynę, prowadnicę, tłok i gumke, słyszałem ,że to wystarczy by zrobić potwora. Fajnym bajerem jest dwudzielny gearbox.

Edited by Sebo_NS
Posted

A jakiś konkretny argument dlaczego Madonion.eu? Co prawda są w Krakowie, więc oszczędziłbym na przesyłce, ale sama replika jest tam 200 zł droższa. Za tą cenę będę miał jeszcze baterię i ładowarkę w zbrojowni.

Posted

Dłuższa, bo 18 miesięczna gwarancja, fenomenalny serwis (potrafią replikę przyjąć do serwisu, porządnie zrobić i jeszcze tego samego dnia wysłać kurierem), doskonały kontakt mail/fon, kupujesz u dystrybutora. Ja po krótkiej przygodzie z Mad Onion wiem, że jak kiedyś znowu będę kupował ICS'a to tylko u nich.

Posted

A przy większych zamówieniach, mogą nawet ci pójść w pewnym rzeczach na rękę, po prostu pracują tam osoby doświadczone z ASG i na 100% nie wcisną ci kitu, a serwis potrafi nawet pomóc na odległość. Jak ICS, to tylko u nich. Pozdro