Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam !

Mam problem z M14 EBR Karta, mianowicie karabinek pobiera po 2-3 kulki i strzela nimi na 5 metrów, co 3-5 strzał jest normalny i wtedy kulka leci na jakieś 45-50m. Tak samo jest na semi i auto. Sprawdziłem już chyba wszystko 2 różne magazynki (hi cap tokyo marui), wymieniłem dziś gumkę na nową (czarny guarder), lufy (stockową i prometheusa) nawet kulki 0.20 no name, 0.28 blaser, 0.29 SGM i 0.36 madbulla... i nic... skończyły mi się pomysły :poddanie:

Będę bardzo wdzięczny za pomoc i naprowadzenie na możliwą przyczynę takiego zachowania karabinku.

Pozdrawiam.

Edited by TechmaN
  • 5 months later...
Posted

Odgrzeję tego kotleta.

Problem z m14 karta jest taki , że dysza ma niestandardową długość . Jeżeli ją wymieniałeś to istnieje duże prawdopodobieństwo , że jest źle spasowana.

Razu jednego miałem źle poskładany (spodkładkowany) GB i antyrewers nie łapał za każdym razem - efekt podobny - podawanie kilku kulek naraz.

Jeżeli to był problem z dyszą podziel się jak go rozwiązałeś. jakiej użyłeś dyszy etc. jakie modyfikacje itd.

Pzdr.

• 2 years later...
Posted

Jeżeli problem by polegal na wystrzale tylko 1 kulki na auto to warto przypilowac pilniczkem dysze ale z tego co widze tutaj jest wogole odwrotnie.Mysle ze to wina dyszy lub antyrewers'a .

Posted

Jeżeli problem by polegal na wystrzale tylko 1 kulki na auto to warto przypilowac pilniczkem dysze ale z tego co widze tutaj jest wogole odwrotnie.Mysle ze to wina dyszy lub antyrewers'a .

Złota łopata ląduje na twoje konto ......