EmDzej Posted August 29, 2010 Report Posted August 29, 2010 Ostatnio miałem awarie GB w PJ4 RIS, replika leżała rozłożona z 2 tygodnie, i gdy ostatnio ją złożyłem było ok, następnego dnia pojawił się problem z zasięgiem. Kulki opadały dosłownie po 20 m, a czasem i po 5. Myślałem że to coś z komorą uszczelnioną KING ARMS, albo gumką firmy SYSTEMA, rozebrałem, rozłożyłem komorę i nic, wszystko było ok. Wziąłem od kolegi z jego LR PJ, komorę G&G wraz z lufą i co dziwo wszystko działa zasięg taki jaki powinien być. Co ciekawe, włożyłem swoją komorę wraz z lufą do jego repliki i też działa. Może macie jakieś pomysły bo dzisiaj siedziałem całe popołudnie nad tym i nic. Quote
JaWojteq Posted August 29, 2010 Report Posted August 29, 2010 Kiedyś przy podobnym problemie, kolega miał problemy z dyszą. Może to jej wina? Quote
rodnath Posted August 29, 2010 Report Posted August 29, 2010 A powiedz, czy przed awarią miałeś te same części?? czy może coś wymieniłeś?? Również stawiałbym na dyszę. Być może za gruba i nie wchodzi do końca, przez co tracisz szczelność. Quote
EmDzej Posted August 29, 2010 Author Report Posted August 29, 2010 Dysza jest ta sama, jedynie co zmieniałem to szkielet i tłok. Quote
rodnath Posted August 29, 2010 Report Posted August 29, 2010 (edited) No to być może komora nie wchodzi odpowiednio głęboko w szkielecik albo jego ścianki są po prostu grubsze, przez co dysza nie uszczelnia się na gumce hopa. Rozwiązań jest kilka: - kupić dłuższą dyszę, założyć i jeżeli nie będzie strzelać w ogóle, to spiłować troszkę i założyć (tak metodą prób i błędów dojdziesz do właściwej długości dyszy :wink: ) - podpiłować popychacz dyszy od czoła przez co dysza będzie dalej wysuwana i w końcu dobije do gumki hopka - wymienić komorę na inną ;-) Edited August 29, 2010 by rodnath Quote
EmDzej Posted August 29, 2010 Author Report Posted August 29, 2010 ok, dzięki wielkie za pomoc, jutro zacznę działać ;) Quote
Recommended Posts