Klecor Posted August 27, 2010 Report Posted August 27, 2010 (edited) Cześć! Mam problem ze spustem / łącznikiem styku w GB v.2. Mianowicie - spust w pewnym momencie przestaje popychać łącznik, jak gdyby go przeskakuje, w efekcie replika przestaje strzelać. Spust stawia dość duży opór, a później wydaje specyficzny dźwięk, po dociągnięciu do końca, jak gdyby nigdy nic cofa się do pozycji wyjściowej. Efekt na załączonym filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=xacy3JJQEsQ GB trzeba rozkręcić, skręcić i strzela... do czasu. Pewien jestem jednej rzeczy: dupa ze mnie nie majster, bo mi się kaszani w dwóch replikach :) Przy czym w replice z całym gb od G&P (SR25) lubi mu się zacząć działać po kilkunastu/kilkudziesięciu nieudanych próbach, w GB składaku (CA + chiny ludowe) samo nie wraca. Problem mam tylko w dwóch replikach, w kilku innych, które złożyłem się nie pojawia. Podejrzewam, że gdzieś coś źle składam, dlatego proszę o pomoc/instruktarz jak złożyć zespół spustowo-przerywaczowy aby takie cuda mi się nie zdarzały. Próbowałem podejrzeć na mechboxie, i na oko składam tak jak na ich filmach - ale tylko na oko. Będę wdzięczny za wszelką pomoc :) Pozdrawiam! Edited August 27, 2010 by Klecor Quote
klekot1092 Posted September 30, 2010 Report Posted September 30, 2010 moim zdaniem coś z blokada spustu jest albo z samym spustem.Kolega z teamu ma takie "krzaski" jak mu blokada spustu nie trzyma. Quote
PiterTKD Posted October 1, 2010 Report Posted October 1, 2010 Może rozbierz i cyknij fotkę kostce stykowej w GB, może coś źle założyłeś... Albo nie założyłeś :) Czasami wystarczy przegapić jedną sprężynkę i dupa ;P Quote
Recommended Posts