Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

heya.

Czy wiecie coś o profesjonalnym, gotowym i modularnym ghillie suit poza tymi z MILITARY.PL?? Mam już dosyć samoróbek itp. itd.

Może macie jakieś linki do sklepów gdzie mogą one być tańsze?

A może demobil US.Army?? Możliwe to??

dzięx.

pozdro, Raszyd

Posted

GS z tych co macalem osobiscie to najlepsze chyba z jutowych sznurkow - bushraga. inne byly albo za plastikowe jak dla mnie albo za malo maskujace - dobre do przykrycia sie.. - najlepsze to jest to z juty - bo prawie gotowe do uzywania od razu. jednakze GS zrobiony z kawalkow mundurow pocietych w prostokatne kawalki tez dobrze sie sprawdza - tu masz dokladnie przedstawione

rawa2.jpg

czy tutaj

sn2s3de.jpg

jak sie zrobi odpowiednio zielono - rzuce kilka fotek pelnego jutowego GS zrobionego z zestawow bushrag + kilka wlasnych wynalazkow

Posted
A ta mamba to jakiś dziwny kamuflaż...Jakby desert gore - tex..

Ta mamba to nie kamo tylko nazwa suite'a, a kamo możesz sobie dobrać jakie chcesz. Goretex to chyba nie jest ale faktycznie różne membrany w tym zastosowano. IMHO takiego GS nikt inny nie szyje. Jak dla mnie to jest szczyt marzeń o GS.

Posted
heya.

Czy wiecie coś o profesjonalnym, gotowym i modularnym ghillie suit poza tymi z MILITARY.PL??

czytanie ze zrozumieniem

sorry, nie zauwazylem :D

przy okazji pytanie do osob, ktore same robily ghillie:

jaki jest sredni koszt wykonania suit'a?

Posted
przy okazji pytanie do osob, ktore same robily ghillie:

jaki jest sredni koszt wykonania suit'a?

zależy co masz na myśli mówiąć - suit

jeżeli chcesz mieć full profi i szyjesz to na nowym BDU, używasz tylko materiałów ze sklepu to nawet z 500 zł

a jak pozyskujesz wszystko drogą alternatywną to 100 zł wystarczy

najtańsza metoda to:

- DPM z allegro

- kapelusik z Geanta za 6 zł (może teraz jest w promocji :P)

- pożyczona glutownica (najlepiej pożyczyć razem z klejem)

- worki jutowe (załatwiona od rolnika)

- farba w sprayu - zielona (kolor trawy) i brązowa (coś ala czekolada)

do DPM glutownicą przyklejasz kawałki poszarpanej juty, jak już całe bedziesz miał poprzyklejane to barwisz jutę sprayem

Nie trzeba się męczyć z barwnikami, szyciem, innymi pierdołami. Koszt wyjdzie około 100 zł (zależnie od ceny DPM)

Posted

Slay, dokłądnie tak jak napisał PA.

Może nie jest to jedyny sposób zrobienia ghille suit, ale najłatwiejszy i najszybszy.

Zrobienie ghille to zajęcie dla kogoś z duszą modelarza (szycie) i cierpliwą rodziną (barwienie i suszenie juty). Klej i farba w sprayu pozwolą ci się nauczyć robić ghille nie zabierając cennego czasu.

Kat, przyklejanie juty w wbrew pozorom dobre rozwiązanie. Juta jest sama w sobie dość słabym materiałem i przyszycie jej nie oznacza wcale, że będzie się trzymać lepiej niż na dobrym kleju.

Posted

[ironia]

Jeżeli napiszę, że amerykańscy i duńscy naukowcy dowiedli, że ghille suit za 100zł ma 82,3% skuteczności tego za 400zł, to Cię to uspokoi?

Wiadomo, że wszystko zależy jak dobrze go wykonasz.

A jeżeli dostaniesz wszystkie składniki za darmo to tez nie będzie to oznaczało, że ghile będzie do d...y.

[/ironia]

Posted

heya.

Dokładnie. Jak na śmietniku znajdziesz dobre materiały i umiejętnie je wykorzystasz możesz mieć właściwości kamuflujące jak z ghiilie za 900zł.

A co do tej mamby....Dlaczego to wygląda tak nie jak ghillie...Dobrze wiecie o co mi chodzi....To wygląda jak zwykły mundur tyle że z innych materiałów. Dla mnie szczytem marzeń o GS jest dostać ghillie własnoręcznie robione przez snajpera USMC albo Gromu... ehh...marzenia :wink:

pozdro, Rash

Posted

Nie wyglada bo to jest tylko podstawa do ghillie. Zauwaz, ze na ten mundur naszyta jest siatka aby mozna bylo przymocowac paski jutowe tudziez inne takie duperele. W wiekszosci przypadkow ghillie robi sie na bazie munduru.

http://www.airsoft.extranet.pl/warsztat.php Tu masz poradnik jak zrobic ghillie autorstwa PA. Widac w nim wlasnie jak powstaje ghillie na bazie munduru.

Posted

widziałem wiele ospisów ghillie.

Może sie po prostu dobrze nie przyjrzałem tej mambie a było pisane że to ghillie no to jak na ghillie to baza nie bardzo sie własnie nadaje :wink:

Tak jakby powiedzieć że samo body od np. M16A2 TM to super gun :wink:

Ale i moja wina w tym że się nie przyjżalem dokładnie.

pozdro, Rash

Posted
widziałem wiele ospisów ghillie.

Może sie po prostu dobrze nie przyjrzałem tej mambie a było pisane że to ghillie no to jak na ghillie to baza nie bardzo sie własnie nadaje :wink:

Tak jakby powiedzieć że samo body od np. M16A2 TM to super gun :wink:

Ale i moja wina w tym że się nie przyjżalem dokładnie.

Raszyd, rozbawiłeś mnie do łez :lol:

No jak Ci się taka baza do ghillie nie podoba to ja już nie wiem jak Ci pomóc.

Ghillie to nie te frendzle zwisające z pleców i głowy. Ghillie to właśnie ta baza. Ta baza stanowi podstawę do dowiązania juty lub innych materiałów maskujących w odpowiednich kolorach. Materiały te zmienia się w zależności od terenu. Baza pozostaje.

A oryginalnego ghillie stworzonego przez strzelca z marines czy gromu to byś nie chciał. Wcale nie są takie fajne jak Ci się wydaje. Już nie wspomnę o używkach - śmierdzą gnojem, moczem i wymagają dezynsekcji. Czasem takie stroje są zrobione bez jakichkolwiek udogodnień i dopiero po jakimś czasie są modyfikowane by nie przeszkadzały w walce.

Posted

No w sumie masz racje z tą bazą.... Logiczne i ja sam tak robie... Tylko na mniejszą skalę:D

A co do ghillie od gromowca lub marinesa to mi nie przeszkadzają brzydkie zapachy. A dezynfekcja takiego ciucha to prosta sprawa....

Ale...ja kupię chyba chameleon ghillie suit albo Bushraga. Nie mam szans dostać gotowca od snajpera, a sam nie mam duszy modelarza lub babci co szydełkuje jedną rzecz przed 2 miesiące :?

pozdro, Raszyd.

Posted

Chcesz mieć dobre ghillie (tzn. dostosowane do warunków w których się maskujesz, dopasowane do siebie i spełniające twoje wymogi) zrób je sam.

Chcesz stracić kasę i się zdenerwować - kup w sklepie.

pozdrawiam

Posted

heya.

Jeśli chodzi o cierpliwość: Ja nie mam tylko do takich rzeczy cierpliwości właśnie....Robótki ręczne długotrwałe itd. A jeśli chodzi o cierpliwość snajperską... Mam jej dużo.

A jeśli chodzi o ghillie...Przecież ghillie ze sklepu jest modularne. Można je przerabiać według własnych potrzeb i wymagań terenu.

Np. to ghillie co jest na military..pl za 399zł jest do samodzielnego montażu przecież...

pozdro, Raszyd.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...